Tunceli-Erzincan karayolu henüz ulaşıma açılmazken, DBP İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine bir araya gelen yüzlerce kişi, kent girişindeki Mameki Köprüsü’nü trafiğe kapatarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

Tunceli merkeze bağlı Alacık köyünde PKK tarafından yaptırılan mezarlığın açılışının gerçekleştirileceği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli-Erzincan karayolu dün sabah saatlerinde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve geçişlere izin vermediği karayolu henüz trafiğe açılmazken, DBP İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun’un da bulunduğu yüzlerce kişi açılışın engellenmesine tepki amaçlı yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi buradan alkış ve sloganlarla kent girişinde bulunan Mameki Köprüsü’ne kadar yürüdü. Burada yolu yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatan eylemciler, mezarlık açılışının engellenmesine tepki gösterdi. Eylem olaysız şekilde sona ererken, karayolunun ne zaman ulaşıma açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.