Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından trafiğe kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu bugün öğle saatlerinde yeniden çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Tunceli merkeze bağlı Alacık köyünde, çatışmalarda hayatını kaybeden PKK mensupları için yaptırılan mezarlığın açılışının yapılacağı duyumu üzerine İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Tunceli-Erzincan karayolu Cumartesi sabahın erken saatlerinde çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştı. Polis ve jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri alarak hiçbir aracın geçişine izin vermediği karayolu, Pazar akşamı saat 20.00 sularında trafiğe açılmıştı.

Karayolu, bugün öğle saatlerinde Tunceli Valiliği’nin talimatı üzerine, yol boyunca güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekipleri tarafından yeniden çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı. Yüzlerce aracın kuyruk oluşturduğu yolda bekleyen vatandaşlar, yetkililer tarafından kendilerine herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

İsmail Özyol isimli vatandaş, "Haberimiz olsaydı yola çıkmazdık. Üç saatten fazladır bekliyoruz. Yazık değil mi bu vatandaşlara” dedi.

Karayolunu en kısa güzergah olduğu için kullandıklarını belirten Osman Orak isimli vatandaş ise, "Elazığ’da balıkçılık yapıyoruz. Trabzon’a balık almaya gidecektik. Bu güzergahı en kısa olduğu için kullanıyoruz. Sabah 10.00’dan beri o tarafa geçemiyoruz" diye konuştu.

Karayolunun ne zaman açılacağını ilişkin yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.