Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri okul müdürlerinin görevinden alınması ve yeni görevlendirilen müdürlerin birçoğunun Eğitim Bir-Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, 76 bin idarecinin hakkı gasp edilip hak etmeyenlere verilerek adaletin katledildiğini öne sürdü.

Bostan, 4 yılını dolduran okul müdürleri ve müdür yardımcıları görevden alındığını iddia ederek, “Yine il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, MEB’deki bütün üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildi. Bu yasanın akabinde çıkarılan ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’ de tam anlamıyla kadrolaşmanın diğer adı oldu. Bir anda sınavmış, kariyermiş, beceriymiş, bilgiymiş, tecrübeymiş hepsi yerle yeksan oldu” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda bütün öğretmenler ve yöneticilerin programlı bir kumpasla karşı karşıya olduğunu öne süren Bostan, “Öncelikle liyakati, bilgi ve becerisi olmayan kişiler il müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü görevlerine getirilerek kendilerinin kurduğu paralel yapının eline verildi” ifadelerini kullandı.

“KOMİSYONDAKİ 45 KİŞİDEN 44’Ü EĞİTİM BİR-SEN ÜYESİDİR”

Bostan, “10 Haziran 2014 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik uyarınca yeni okul müdürlerini belirlemek için sözlü sınav komisyonları oluşturuldu. Sözlü sınav için İstanbul’da toplam 9 komisyon kuruldu. Her komisyonda biri başkan ve 4 üye olmak üzere toplam 5 kişi görevlendirildi. 9 komisyonda toplam 45 kişi görev aldı. Ancak bu 45 kişinin 44’ü Eğitim Bir- Sen ‘in üyesi olması kafaları karıştırdı” diye konuştu.

“SINAVA GİRMEYEN EĞİTİM BİR-SEN ÜYELERİNE TAM PUAN VERİLDİ”

Eğitim Bir-Sen üyelerinin mülakata girmediği iddiasında bulunan Bostan, “Mülakatta başarılı sayılanların yani 70 üzeri puan verilenlerin neredeyse tamamı Eğitim Bir-Sen üyesidir. Yine mülakata girmeyen Eğitim Bir-Sen üyelerine tam puan verildiği anlaşılmaktadır. Böylelikle kumpasın Türkiye’nin gözünün önüne serilmesini isteyecekler” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Sendika üyeleri daha sonra suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunmak üzere adliyeye girdi.