Isparta’da, 2007 yılında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 27. duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın en son yapılan duruşmasına sanıklardan Zafer Dinçer, Mehmet Erbilgin, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatlar katıldı, diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

En son yapılan duruşmaya dosyaların birleştirilmesi ve Atlastjet Şirketi’nin davaya müdahil olma talebi damga vurdu. Mahkeme Başkanı Suat Yürekli, sanıklardan kazanın olduğu dönemde Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve yardımcısı Oktay Erdağ hakkında ’Görevi kötüye kullanma’ suçundan açılan davanın, Isparta’da devam eden davayla birleştirilmesine ilişkin sanıkların ek savunmasının alınması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen talimatı okudu.

Atlasjet adına duruşmaya katılan Avukat Menet Çelikkol, dava süresince şirketin ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un güven ve itibar kaybına uğradığı gerekçesiyle davaya müdahil olma talebinde bulundu. Sanık avukatları ise Çelikkol’un hangi sanıklar aleyhine davaya katılma talebinde bulunacağının belirlenmesinin ardından, müdahil olma talebine yönelik görüşlerini belirteceklerini ifade etti. Kazazede yakınlarının avukatları da Yargıtay’ın dosyaların birleştirilmesi yönündeki kararına bir diyecekleri olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen talimatın cevabının beklenmesi, diğer sanıkların ev savunmalarının alınması, Atlasjet adına davaya müdahil olma talebinde bulunan Çelikkol’un katılma talebini kimler aleyhine yapacağının belirlenmesi için duruşmanın 18 Aralık 2014 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Duruşmadan sonra gazetecilere açıklama yapan müşteki Avukatı Şehnaz Yüzer, uzun süreden beri devam eden bu davanın artık sonuçlanması gerektiğini belirtti.