Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’la ilgili iddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine şüpheli polisin avukatı itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında Uğur Kurt’un öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada polis memuru S.K.’nın ’’taksirle ölüme neden olma’’ suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti. İddianamenin gönderildiği İstanbul 85. Asliye Ceza Mahkemesi, dava hakkında görevsizlik kararı vermişti. Mahkeme, şüpheli polis memurunun ’’taksirle ölüme neden olma’’ suçundan 3 ile 6 yıl arasında değişen hapis istemiyle değil “olası kastla adam öldürme” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğini ifade ederek, dava dosyasını Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Mahkemenin kararına şüpheli polis memuru S.K.’nın avukatı Tolga Yurdakul itiraz etti. İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesini sunan avukat, olayda olası kasıt şartlarının oluşmadığını belirtti. “Sanığın maruz kaldığı saldırı haliyle yaşadığı panik içerisinde meydana gelen neticeyi öngörme imkanı yoktur” denilen dilekçede, “Sanığın hiç tanımadığı maktulün ölmesini isteyeceği bir durum söz konusu değildir. Hedef olarak elinde molotofkokteyli bulunan gösterici alınmıştır. Merminin göstericinin 26 santimetre kadar az bir mesafeyle yanından geçmiş olması, bu durumu ispatlar niteliktedir. Dolayısıyla olası kasıt ile adam öldürme suçunun unsurları oluşmamıştır. Davanın ağır ceza değil, Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerekiyor" dedi.