Akdeniz Üniversitesi yönetiminin 600 öğrenci hakkında haksız yere soruşturma açtığını iddia eden Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri temsilcileri, öğrencilere destek için eylem yaptı.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi öğrencisi bir grup, üniversite yönetiminin yaklaşık 600 öğrenci hakkında basın açıklamalarına katıldıkları için soruşturma başlattığını öne sürerek protesto yaptı. Öğrencilerin kampüs sınırları içerisinde yaptıkları eylemlerden bazıları olaylı geçmiş öğrenciler ve güvenlik birimleri karşı karşıya gelerek arbedeler yaşanmıştı.

Bunun üzerine Kesk, Disk, Öğretim Elemanları Platformu, Çağdaş Hukukçular Derneği gibi meslek örgütleri Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında öğrencilere destek verdiklerini duyurup basın açıklaması yaptı. Akdeniz Üniversitesi Meltem girişinde bir araya gelen grup adına Kesk Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, açıklama yaparak, öğrencilerin yanında olduklarını duyurdu.

Üniversite yönetimine seslenen Öztürk, şöyle konuştu:

“Açılan soruşturmaların akademik özgürlük anlayışından ve inandırıcılıktan uzak gençlerimizi baskı altına almaya ve belki de onlarcasının öğrenciliklerinin sona erdirileceği soruşturmalar olduğunu biliyoruz. Bu nedene bugün buraya toplandık bu duruma sessiz kalmayacağız. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına öğrencilerimizle dayanışma içerisinde olacağımızı bildiririz” dedi.

Açıklamanın ardından 3 öğrenci ile Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcileri, olaylara ilişkin üniversite yönetimiyle görüşmek için rektörlük binasına yürüdü.