Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlerici Öğrenciler Platformu, 19. Eğitim Şurası’nda alınan kararları, Öğrenci Gençlik Sendikası ise haklarında soruşturma açılan 600 öğrenci için protesto eylemi yaptı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlerici Öğrenciler Platformu üyesi öğrenciler üniversite girişinde pankart açarak içeri girmek istedi. Dövizler taşıyıp slogan atan öğrenci grubuna özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri izin vermedi. Ellerinde öğrenci kimlikleri göstererek içeri girmek isteyen öğrenciler tüm çabalarına rağmen içeri alınmadı. Antalya’da düzenlenen 19 . Eğitim Şurası’nda alınan kararları protesto eden öğrenciler yaklaşık iki saatlik bekleyişlerinin ardından eylemlerine son verdi. Dövizleri toplayan öğrenciler ardından içeri alındı. Bir diğer eylemde, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Gençlik Sendikası(Genç-Sen) üyesi 20 öğrenci, yaklaşık 600 öğrenci hakkında açılan haksız soruşturmaları protesto için Olbia Çarşısı’ndan Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Öğrencilerin önü rektörlük yolunda özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Genç-Sen flamaları taşıyan öğrenciler, üniversite yönetimi aleyhine slogan attı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA rektörlük önünde görev aldı.

Geçişlerine izin verilmeyen öğrenciler adına konuşan Genç-Sen Sözcüsü Murat Pircan Yaratan, üniversitede soruşturma dalgasının fakülte fakülte yayıldığını söyledi. Afişlerinin sakıncalı ve izinsiz ilan edildiğini ifade eden Yaratan, "Baskı ve sindirme politikası yürütülüyor. Dayanaksız tutanaksız soruşturmalar bizi yıldıramaz. Hukuksuzluğu teşhir etmeye devam edeceğiz. Suç olarak görülen şey, Berkin Elvan’dır, Ali İsmail Korkmaz’dır, Medeni Yıldırım’dır. Suç olarak görülen şey Soma’dır. Bildiri dağıtana, anadilde eğitim isteyenlere soruşturma açılıyor. Haksız, kanıtsız, tutanaksız olan bu soruşturmalar geri alınsın" dedi.

Bir süre daha slogan atan öğrenciler sessizce dağıldı.