Ünlülerin uyuşturucu davasında dosya esas hakkında mütalaasını vermek üzere savcıya gönderildi. Duruşmada, operasyon yapıldığı dönem narkotikte büro amiri olarak görev yapan Harun S. tutuklu sanık Ahmet Sağlam’ın mektup zarflarında ünlü isimlere uyuşturucu dağıttığını tespit ettiklerini söyledi.

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar ile 7 tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, operasyonda görev alan başkomiser Harun S.’ye Erzurum’dan Sesli ve Görüntülü Sistem (SEGBİS) ile bağlanılarak ‘tanık’ sıfatıyla ifadesi alındı.

“AHMET SAĞLAM’IN ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SATTIĞINI TESPİT ETTİK’’

Harun S. davaya konu olan olayda amir olarak görev yaptığını ve soruşturmanın bir telefon ihbarı ile başladığını söyledi. Soruşturmaya dair ayrıntıları hatırlayamadığını kaydeden Harun S. ‘’İlk başladığımızda satıcılardan mı kullanıcılardan mı başladığını bilmiyorum ancak biz soruşturmayı genişlettik. Birkaç farklı torbacı grup tespit ettik. Torbacı gruplardan birisi Hakan Yılmaz’ın şoförü Ahmet Sağlam’dı. Ahmet’in de ünlülere uyuşturucu sattığını tespit ettik. Ahmet ile ilgili takipte ara yakalamalar da yaptık. Ahmet mektup zarflarında dağıtım yapıyordu. Biz de Ahmet’in uyuşturucu verdiği kişilerden 1-2 kişi yakaladık ancak Ahmet’i yakalamadık. 3-4 grup daha tespit ettik. Ahmet Sağlam gün içinde düzenli olarak uyuşturucuyu ünlülere temin ediyordu’’ dedi.

“HAKAN YILMAZ, AHMET SAĞLAM’IN UYUŞTURUCU SATTIĞINDAN HABERDARDI”

Ahmet Sağlam’ın uyuşturucu bulduğunda dağıtım yaptığını kaydeden Harun S. “Ahmet Sağlam Hakan Yılmaz’ın arabasını kullandığını özellikle söylüyordu. Bu kendisine bir güven veriyordu. Hakan Yılmaz’ın, Ahmet’in bu faaliyetlerinden haberdar olduğunu zannediyorum çünkü Hakan Yılmaz’da küçük bir uyuşturucu madde yakalanmıştı. Biz büyük bir miktar uyuşturucu sevkiyatını öğrenince soruşturmayı bitirip ünlüleri yakaladık’’ diye konuştu.

“SETTE KİMSE UYUŞTURUCU İÇEMEZ’’

Tanık Harun S.’nin beyanlarını kabul etmediğini söyleyen Hakan Yılmaz, “Ben sadece bir oyuncuyum, yapımcıyım. Benim herhangi bir özelliğim yoktur. Arabanın bana ait olmasına ilişkin bir özellik yoktur. Ahmet Sağlam beni setten alır, sete bırakır. Boş zamanlarında Ahmet’in ne yaptığını bilmem mümkün değildir. Sette kimse uyuşturucu içemez, birbirine veremez. Ben 20 yıllık oyuncuyum. Her hafta 120 sayfa replik ezberliyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Gece set bittikten sonra insanlar ne yapar bilemem’’ dedi.

Uyuşturucu maddeyi ünlü isimlere dağıttığı iddia edilen set çalışanı Ahmet Sağlam ise “Ben uyuşturucu dağıtımı yapmadım. Benim özel hayatımdır. Hakan Yılmaz’ın bununla bir ilgisi yoktur’’ ifadelerini kullandı.

“53 KİŞİNİN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİ TUTUKLU SANIK KALDI”

Sanıkların ifadelerinin ve tanık beyanlarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklardan Cemil Zirek, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Zeki Yalçın ve Burhan Albayrak’ın tahliyesini kararlaştırdı. Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam’ın tutuklunun halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti esas hakkında mütalaasını hazırlamak için dosyanın Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine karar verdi.