Adana’da daha önce meye suyu ve ton balığı diye parke taşı satan bir kişi bu kez de kaçak sigara diye köpük satıp 40 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle yakalanıp tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Abdullah A. (34), Halil A. (30) isimli şahsa elinde 60 karton kaçak sigara olduğunu 40 bin lira karşılığında satabileceğini söyledi. Bunun üzerine Halil A. kaçak sigaraları alıp Abdullah A.’ya 40 bin lira verdi. Halil A. depoya sigaraları götürüp açtığında ise sigara yerine içinde köpük olduğunu gördü. Bunun üzerine polise giden Halil A., kaçak sigara olduğu için önce meyve suyu aldığını ve dolandırıldığını söyledi. Ancak polis olayı araştırdığında Halil A.’nın kaçak sigara alırken dolandırıldığını tespit etti. Yapılan çalışma sonucunda dolandırıcılık yapan şahsın Abdullah A. olduğu belirlendi. Polis yaptığı operasyonda Abdullah A.’yı yakaladı. Zanlı sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TON BALIĞI VE MEYVE SUYU YERİNE PARKE TAŞI SATMIŞTI

Abdullah A. daha önce de nakliyatçılık yaparken kendisine verilen meyve suyu kutularına parke taşı yerleştirdikten sonra bir iş adamını dolandırdığı gerekçesiyle yakalanmış, serbest kalmıştı. Abdullah A. daha sonra da ’ton balığı satıyorum’ diyerek içine parke taşı koyup sattıktan sonra polis tarafından yakalanmış ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Abullah A.’nın dolandırıcılık ve vergi kaçırmak gibi suçlardan 81 kaydının olduğun öğrenildi. Ayrıca Abdullah A.’nın yine dolandırıcılık ve vergi kaçırmak suçundan 8 aranması bulunduğu tespit edildi. Ayrıca vergi kaçırmak suçundan Abdullah A.’nın 1 yıl da kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.