Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, madde bağımlılığının kentsel dönüşümle önlenebileceğini savundu.

Nuri Erbak Ortaokulu’nda düzenlenen ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger’in de katıldığı ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ seminerinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, madde bağımlılığı ile mücadele için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Konu hakkında uzmanların bulunduğu 4 üniversiteden biri olan Üsküdar Üniversitesi ile ortak çalışarak Yıldırım’da madde bağımlılığıyla mücadele edeceklerini ifade eden Başkan Edebali, “Üsküdar Üniversitesi’nden gelecek uzmanlar evvela bizim aile hekimlerimize eğitim verecek. Daha sonra aile hekimlerimiz ilçemizdeki okullarda konferanslar verecek. Uzun vadeli olarak planladığımız bu projemizde STK’larla iş birliği içinde olacağız” dedi.

Madde bağımlılığı meselesinin altında çarpık ve plansız yapılaşmanın bulunduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Çarpık yapılaşmanın doğurduğu sorunlardan biri madde bağımlılığıdır. Daha yaşanabilir bir ilçe için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz bir durumdur. Kentsel dönüşüm ile şehrimizi daha iyi bir noktaya taşırken, aynı zamanda çocuklarımızı da korumamız mümkün olacaktır. Eğer aile bağlarımızı güçlü tutarsak çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Edebali’nin konuşmasının ardından Bursa eski İl Sağlık Müdürü ve Çevrem Derneği Genel Başkanı Dr. Hüseyin Serdar tarafından madde bağımlılığıyla mücadele hakkında önemli bilgiler verildi.