Van’da, park halindeki bir otomobilin motor kısmına girip sıkışan yavru kedi, oto tamircisi ve itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, İpekyolu ilçesi Halilağa mahallesinde meydana geldi. Nurullah Kurman isimli vatandaş dün gece aracıyla teyzesini ziyarete gitti. Evine dönmek istediği sıra motorun zorlandığını fark etmesi ile kontağı kapatarak kediyi kendi imkanları ile kurtarmaya çalışan Kurman, başarılı olamayınca yetkilileri aradı. Sabah olay yerine gelen itfaiye ekipleri, başarılı olamayınca araç sahibi çağırdığı çekiciyle aracı oto sanayi sitesine götürdü. Motor kısmında pervane çarklarına ön ayağı sıkışan kedi, motor ustasının bazı parçaları sökmesiyle uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Oldukça bitkin olduğu görülen Tekir, sağlık kontrolü için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürüldü. Burada tedavi altına alınan Tekir’in çekilen filmlerinde sağ ön ayağının kırık olduğu tespit edildi.

Ziyaret dönüşü aracını çalıştırmak istediği sıra zorlandığını ve kedi sesi geldiğini söyleyen Nurullah Kurman, "Teyzeme oturmaya gelmiştim. Ziyaret sonrası arabayı çalıştırmak istedim zorlandı ve stop etti. Araç stop ettikten sonra kedi sesi duydum aşağı indim ve kaputu açınca motor kısmına giren kedinin sıkıştığını gördüm. Ben ve arkadaşlar kediyi çıkarmak için uğraştı ama başaramadık. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden yetkilileri aradım benden ücret talep ettiler. Kendi hayvanım olsa sorun değil. Yabani hayvan. Bu tür vaka olunca neden para alıyorlar. Uzun uğraşlar sonucu kediyi sıkıştığı yerden çıkaramadım. Sabah itfaiye ekiplerine haber verdim. Onlarda uğraştı çıkaramadı. Şimdi çekici çağırdım aracı sanayiye çektireceğim" dedi.