Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ne vekaleten müdürlük yapan Paşa Odabaş’ın görevine son veren yeni müdür ile öğrenci velileri arasındaki tartışma karakolda bitti.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başlarında Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü olan ve Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine atanan Mehmet Çalık’ın belirlediği yeni yönetim sonrasında, Müdür vekilliğini yapan Paşa Odabaş’ın görevine son verilmesi gündeme geldi. Odabaş’ın okuldan ayrılmamasını isteyen ve Odabaş’a destek için okul önünde basın açıklaması düzenleyen veliler ile okuldaki bir spor öğretmeni arasında çıkan tartışma karakolda bitti.

Basın açıklamasında konuşan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Birsel Eryılmaz, “Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi üzerinden bir süredir gerçekleşmekte olan hesapların, menfaat kavgalarının, karaçalma kampanyalarının, pazarlıkların, eğitim dışı unsurlarla etik olmayan bir şekilde bir sendikanın içindeki bir takım odaklarca planlı ve sistemli bir şekilde yürütüldüğü bütün kamuoyu gibi bizlerde görmekteyiz. Veliler olarak kaygılı ve umutsuz olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Adeta birkaç kişinin oyuncağı, ego tatmin yeri haline getirilen okulumuzdan malumumuz olan isimleri ellerini çekme zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi olan Murat Kaplan ise, okul müdür yardımcısı Paşa Odabaş’ın gönderilecek olmasından kaygı duyduğunu ifade ederek, “Okulumuzda 25 kadro var. Okulumuza Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalık atandı. Mehmet beyin kendi yönetim kadrosunu kendi belirlemesi Paşa Odabaş’ın görevine son verilmesine neden olacaktır. Bizler durumu Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli’ye bildirdik. Bir şey yapamayacağını söyledi. Bizlerde ya İl Milli Eğitim Müdürüne yada Sakarya Valisine çıkacağız. Bizler müdürümüzün gitmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası veli Murat Kaplan ve okulun beden öğretmeni olduğu öğrenilen Özer Orhan arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kısa süreli arbede yaşandı. Beden Öğretmeni Özer Orhan’ın davacı ve şikayetçi olması sonrası olay yerine polis ekibi çağrıldı. Birbirinden şikayetçi olan kişiler ifadeleri alınmak üzere Yenikent Polis Karakoluna götürüldü.