Gaziantep’te müşteri olarak bindikleri ticari taksinin şoförünü bıçakla yaralayıp gasp eden 4 kişilik şebeke, Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyon sonucunda yakalandı. Taksicinin gasp edilen cep telefonu şüphelilerin evinde yapılan aramada ele geçirildi.

Gaziantep’te yaşanan gasp olayı ile ilgili iddiaya göre; ticari taksi şoförü Y.K, şehir merkezinde biri bayan K.D. ve İ.K. adlı müşteri araca aldı. Ticari taksi seyir halinde iken müşteriler bira şişelerini açarak içmeye başladılar. Ancak tatsızlık çıkmaması için taksi sürücüsü bu hareketler için itiraz etmezken, müşterilerini inmek istedikleri Bayramlı Mahallesi’ne götürdü.

Ticari taksi sürücüsü parayı isteyince araç içerisindeki iki müşteri sürücüyü bıçakla tehdit ederek, araçtan inmesini istedi. Araçtan inen taksi sürücüsü bu kez dışarıda bekleyen A.K. ve G.K. adlı başka şahıslarında saldırısına uğradı. Toplam 4 kişinin saldırısına uğrayan taksi sürücüsü Y.K., saldırganların bıçaklı saldırısında bacağından yaralandı. Yaralanması üzerine yere düşen taksi sürücüsünün cep telefonunu ve bir miktar parasını alan 4 şüpheli kaçarak izini kaybettirdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri ile ambulans ekibi yönlendirildi. Yaralı taksi sürücüsü hastaneye kaldırılırken, jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Bölgedeki ve güzergahdaki tüm tekel bayileri ile işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen jandarma ekipleri, taksiye binen ilk 2 şüphelinin görüntülerine ulaştı ve şüphelilerin eşkallerini belirledi.

Yapılan çalışma sonucunda K.D., A.K., İ.K. ve G.K adlı şüpheliler yakalanarak gözaltına alınarak, haklarında yağma suçundan soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise taksicinin gasp edilen cep telefonu da ele geçirildi.

Soruşturma devam ediyor.