Karaman’da dün gece polisten kaçan sabıkalı şahıslar köşeye sıkışınca araç içinde, 70 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve 8 ayrı hırsızlık suçundan da yakalama kararı olan 29 yaşındaki R.E., otomobilde tabancayı kafasına dayayarak tetiğe bastı. 

Edinilen bilgilere göre Karaman’da ev, oto ve işyerlerinden hırsızlık suçları ile tehdit, silahla adam yaralama, ve hürriyeti tehdit gibi kabarık suçlardan 70 ayrı suç dosyası bulunan ve 8’i kesinleşmiş, 4’ün den de hakkında arama ve yakalatma kararı olduğu öğrenilen 29 yaşındaki R. E.’in bir otomobilde olduğu bilgisine varan Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 42 JD 084 plakalı otomobili kent merkezinde takibe aldı.
Kısa süre sonra yaşanan, polis hırsız kovalamacasında, Yenişehir Mahallesi Buğday Pazarı mevkinde polisler tarafından önüne kesildi. 
KAFASINA SIKTI
Köşeye sıkışan otomobilden hemen inmeye çalışan şahıslara polis “Dur kıpırdamayın teslim olun”uyarısında bulundu. Bunun üzerine hızlı davranan asayiş şube müdürlüğü ekipleri otodan inerek kaçmaya çalışan 4 kişiyi fırsat vermeyerek yakaladı. Bu sırada polisin asıl peşinde olduğu öğrenilen R. E.(29), kaçamayacağını anlayınca otomobilin arka koltuğunda yakalanıp cezaevine konmaktansa, bir an için bunalıma girerek 14’lü diye tabir edilen tabancayı şakağına dayararak tetiğe bastı.

Silah sesine duyan polis o an paniğe kapılmadan çevre emniyetini hemen aldı.  Polis ekipleri otomobilin içine baktığında ise kanlar içinde kalmış R.E.’i buldu. Hemen olay yerine çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırılan R.E., yapılan ilk tedavinin ardından yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Tüm müdahelere rağmen kurtulamadı
Polisten kaçamayacağını anlayınca intiharı seçen ve cihaza bağlı olarak yaşatılmaya çalışan R.E.’in yoğun bakım ünitesinde tutulurken, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabaha karşı vefat ettiği öğrenildi.

Polisin yakaladığı diğer şahıslar otomobil sürücüsü Y.A.(23), M.D. (23), H.Ş. (30), M. A. (23) gözaltına alındı. 

Savcılık olay yerinde yaptığı incelemenin ardından soruşturma başlattı.