Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı. Yangın Çamlık Sitesi’ne yaklaşırken, AFAD ekipleri site sakinlerine evlerinden uzaklaşmaları için çağrı yaptı. Zaman zaman yetkililer ile vatandaşlar arasında tartışma yaşanırken, arazözler ve itfaiye site önünde önlem aldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Büyük çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan ormanda çıkan yangın rüzgarın hızıyla giderek büyüdü. Marmaris’teki ekipler büyüyen yangın karşısında yetersiz kalınca Aydın ve Denizli’den de ekip takviyesi yapıldı.

Gece saatlerinde hava müdahalesi kesilince yerden ekipler alevlerin önüne kesebilmek için çalışıyor. Sürekli olarak arazöz ve itfaiye ekipleri yangına su taşırken, yangın alanına dazer ve iş makineleri sevk edildi. Beldibi Mahallesi Çamlık Sitesi’ne alevlerin 50 metre yaklaşması üzerine AFAD ekipleri site sakinlerinden evlerden uzaklaşmalarını istedi. Site sakinleri ile AFAD ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, site içerisine park eden araçlar nedeniyle arazözler içeri girmekte zorlandı.

PİKNİK TÜPÜ PATLADI İDDİASI

Yangının, Beldibi Mahallesi Seki mevkiindeki bir evde piknik tüpünün patlaması sonrası ormanlık alana alevlerin sıçraması ile başladığı ileri sürüldü. Henüz doğrulanmayan iddia, Marmaris Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araştırılıyor.