Aydın’ın Söke ilçesinde, yanlış kan verildiği için hayatını kaybettiği iddia edilen Keziban Karakaya’nın ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

İncirliova ilçesinde yaşayan Keziban Karakaya, 3 Ocak 2013 tarihinde dizinden ameliyat olmak için Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne gitmiş, yanlış kan verilmesi nedeniyle sevk edildiği Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olay sonrasında 69 yaşındaki Keziban Karakaya’nın çocukları, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Özcan, yaptığı açıklamada soruşturmanın başlatılacağını belirtmişti.

Keziban Karakaya’nın yanlış kan verilmesi sonucu hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, Söke 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Karakaya’nın eşi Hasan Karakaya ve çocukları Kadir Karakaya, Esengül Demir, Meliha Çifçioğlu ile Ali Karakaya katıldı.

Davanın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından bir açıklama yapan Kadir Karakaya, annesine ameliyatta yanlış kan verildiğinin kesinlik kazandığını, ancak suçlunun hala saptanamadığını söyledi. 4 kardeş olarak annelerini hastaneye sapasağlam getirdiklerini ve ameliyattan iki gün önce, yılbaşı gecesi beraber eğlendikleri annelerini kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade eden Karakaya, hukuki mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Söke Devlet Hastanesi idaresinin, doktorların yanlış kan verdiğini doğruladığını ve olaya Sağlık Bakanlığı tarafından da el konulduğunu kaydeden Karakaya, 2 yıldır süreçte hiçbir aşamanın kaydedilemediğini öne sürdü.

“DERDİMİZ TAZMİNAT DEĞİL, BAŞKALARININ CANI YANMASIN”

Kimin tam anlamıyla sorumlu olduğunun ortaya bir türlü çıkmadığını iddia eden Karakaya, mahkeme sürecinin devam ettiğini söyledi. Kaybettikleri anneleri Keziban Karakaya’yı geri getiremeyeceklerini bildiklerini, ancak başka canların yanmasını istemediklerini belirten Kadir Karakaya, “Başka annelerin, evlatların canları yanmasın diye biz bu hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz. Amacımız tazminat almak falan değil. Bizim acımız zaten büyük” dedi.

“ADALET YERİNİ BULSUN”

Söke Fehime Kocagöz Devlet Hastanesi’nden şikayetçi olduklarını belirten Kadir Karakaya, şöyle konuştu:

“Bu olaydan, ameliyatı yapan doktordan en altta bulunan görevliye kadar ameliyatta görevli 15-16 kişi, herkes mesul. Hukuki sürecin tamamlanmasını ve sorumlusu kimse gerekli cezayı çekmesini istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz."