Yangın, sabah saat 07.30 sıralarında merkeze bağlı Kılbasan köyünde bulunan yataklı bakım merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bakım merkezinin yatakhane kısmında elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, bakım merkezi çalışanları durumu 112 Çağrı Merkezine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine varan itfaiye erleri ile bakım merkezi personeli, yatakhanedeki kalanları dışarı çıkararak tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülerek kontrol altına alınırken, merkezde maddi hasar oluştu. Yangın sırasında dumandan etkilenen personel ile birlikte10 kişi ise ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Merkezin yöneticisi Abdulkadir Ötgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumda 80, yangının çıktığı binada ise 27 kişinin kaldığını söyledi.

Ötgün, şöyle konuştu:

“Sabah 7.30 civarında gelen habere göre bir anda zihinsel engellilerin kaldığı katta yangın çıktığı belirlendi. Orada 27 engellimiz kalıyordu. Hepsini kısa sürede tahliye ettik. Şuanda sadece maddi hasar oluştu. Onun haricinde herhangi bir sıkıntı yok. Dumandan etkilenen hastalarımız var. Onlarında acil bir durumları yok. Yangının elektrik kontağından çıktı. Görevlilerimiz yangını fark ederek müdahale ediyorlar. Ancak elektrik kontağı olduğu için ne kadarda müdahale etseniz fayda sağlamamış. Yangın baştaki odada çıkmış son odaya kadar varmış. Dumandan etkilenenleri hemen çıkarmışlar. Tahliye ettikten sonra itfaiye ekiplerimiz gelmişler. Şuanda hiçbir sıkıntımız yok.”