Konya’da 5 katlı boş bir binada yapılan yıkım çalışmaları sırasında meydana gelen göçük, bitişiğinde bulunan dairenin yatak odasının duvarını yıktı. Binanın yıkılarak yola saçılma anı cep telefonuyla görüntülendi.

Olay, saat 11.15 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems Tebriz-i Mahallesi Şerafeddin Caddesinde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eskiden dershane olarak kullanılan binanın bir kısmı yıkım çalışmalarının devam ettiği sırada çöktü. Büyük bir gürültüyle yıkılan binanın altında yaralı olduğu ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde göçük altında kimsenin bulunmadığı belirlendi. Göçüğün ardından polis ekipleri de, yıkılan binanın bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak çevre güvenliğini aldı. Betan parçalarının caddeye döküldüğü sırada şans eseri araç ve yayanın bulunmaması da faciayı önlendi.

YAN APARTMANDAKİ DAİRENİN YATAK ODASININ DUVARINI YIKTI

Bina yıkıldığı sırada bitişiğinde bulunan apartmana da zarar verdi. Sami-Perihan Engür çiftinin yaşadığı dairenin yatak odasının yıkılmasına neden olan göçük sırasında evde bulunan Perihan Engür büyük bir tehlike atlattı. Engür’ün olayın olduğu sırada evin diğer odasında bulunması olası bir facianın önüne geçti. Yatak odasının büyük bir gürültüyle çökmesi sonucu fenalık geçiren Perihan Engür’e çevredeki vatandaşlar yardımcı oldu. Bir iş yerine alınan Perihan Engür’e olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri müdahale etti.

Öte yandan, binanın yıkılma anını çevrede bulunan bir esnaf cep telefonuyla saniye saniye kaydetti. Görüntülerde yıkım sırasında binanın bir kısmının yıkıldığı ve araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeye düştüğü görülüyor.

Mahalle sakinlerinden biri, “Yıkım yapıyorlardı. Kolonlar sallanıyordu. Önce sabahleyin göçtü. Daha sonra içeriden kadın çıktı. Sonra tekrar yıkım başladı polisler geldi. Sonrasında tekrar yıkım başladı. İçeriden oda göçmüş, içeridekiler imdat diye bağırıyorlardı. Bina sürekli sallanıyordu. En sonunda da böyle oldu” dedi.