Kocaeli’de TEM otoyolunda bir TIR’da yapılan aramada yurt dışından getirilerek yılbaşı gecesi Marmara genelinde satışa sunulması planlanan 13 milyon değerinde 450 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı bünyesinde Türkiye genelinde 11 ilde uygulanan ‘Narkotim Projesi’, uyuşturucu tacirlerine ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Henüz 1 aydan beri operasyon içerisinde olan Narkotim ekiplerinin 11 pilot ilde gerçekleştirdiği operasyonların en büyüğü ise Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Yurt dışından uyuşturucu madde getirildiği istihbaratı elan ekipler, TEM otoyolunun İzmit mevkiinde bulunan Gültepe Tünelleri’nde üzerinde bir TIR’ı takip ederek durduran Narkotim ekipleri, aracın çeşitli yerlerine zula edilmiş halde yılbaşı gecesinde tüm Marmara’da satılmak üzere paketlenmiş ve piyasa değeri 13 milyon TL olduğu tahmin edilen 100 paket içerisinde 450 bin adet extacy hap ele geçirdi.

Kocaeli Narkotim ekiplerince gerçekleştirilen ve 450 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyonun ise Türkiye genelinde 1 aydır görev yapan Narkotim ekiplerince ele geçirilen en büyük sayı olduğu öğrenildi.