Düzce’de il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından sahte içki avına çıkıldı.

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte kaçak ve sahte içkilerin piyasaya sürülebileceği ihtimali üzerine Düzce il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından sahte, kaçak ve ruhsatsız alkollü içki satışı ile toplu tüketim yerleri ve eğlence merkezlerine yönelik gıda mevzuatına ve gıda güvenliğine esas denetimler yapıldı.

Yapılan denetimlerde alkollü içkilerin kaçak ve sahte olup olmadığı ile ilgili etiket, ambalaj, bandrol ve izlenebilirlik için fatura gibi satın alma belge kontrolleri işyerlerinin ruhsat ve alkollü içki satış belgeleri, asgari teknik ve hijyenik şartları ile çalışan personellerin kişisel temizlik ve bakımı ile hijyen eğitim belgeleri varlığı kontrol edildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 5996 Sayılı Gıda Kanunu gereği vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 2014 yılı içerisinde 4 bin 200 adet gıda denetimi yaptıklarını, 142 numune aldıklarını ve Türk Gıda Kodeksi’ne aykırı üretim ve satış yaptıkları gerekçesiyle 29 firmaya 174 bin 480 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

İl Müdürü Kabaoğlu vatandaşları uyararak, önceki yıllarda sahte içkiden dolayı ölüm vakalarının görüldüğünü, gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini ALO 174 GIDA hattına yapmalarını istedi.