Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan bildiri nedeniyle esnafın kepenk açmaması, HDP ve DBP’lileri harekete geçirdi.

Cizre’deki olayların ardından bugün sabah saatlerinde bir grup tarafından Yüksekova’da bildiri dağıtıldı. Bildirilerde, Cizre’deki olayların protesto edilmesi için esnaftan kepenk kapatılması istendi. Kepenklerin açılmadığı ilçede HDP ve DBP’li yöneticiler devreye girdi. Aralarında DBP’li Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, DBP İlçe Eş Başkanı Evliya Alkan’ın da bulunduğu bir grup yönetici ve STK temsilcisi, şehir merkezindeki cadde ve sokakları tek tek gezerek esnaftan kepenklerini açmalarını istedi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde açıklama yapan DBP’li yönetici Vahit Şahinoğlu, böyle bir eylem ve dağıtılan bildirilerden haberdar olmadıklarını, bu bildirinin kendileri ile bir ilgisinin bulunmadığını belirtirken, bunun provokasyon olduğunu söyledi. Şahinoğlu, esnafın kepenklerini açmalarını ve bu tür provokasyonlara gelmemelerini istedi. Yapılan konuşma ve esnafın gezilmesinin ardından kepenkler yeniden açılırken, ilçede hayat normale döndü.