Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çocuk Üniversitesi 2. dönem “Genç Mühendisler” programı mezunlarını Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda düzenlenen etkinlikle uğurladı.

Mezun öğrencilerin sertifikalarının verildiği törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektörlük olarak ADÜ Çocuk Üniversitesini en başından beri desteklediklerini ifade ederek çocuk eğitiminin yurt dışında çok daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Dünya genelinde çocuk eğitimine verilen önemin arttığını vurgulayan Bircan, günümüzde çocuk eğitiminin anne karnında başladığını ifade etti.

Rektör Bircan’ın mezun öğrencilerimize sertifikalarını ve hediyelerini vermesinin ardından mezuniyet pastası kesildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Çocuk Üniversitesi’nin “Genç Mühendisler” programına Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrenciler katıldı. Toplamda 40 öğrencimizin mezun olduğu 2 haftalık periyotlarla 4 dönemden oluşan Çocuk Üniversitesi, “Genç İletişimciler” ve “Doğa Dostu Gençler” programlarıyla devam edecek.