Adnan Menderes Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Osman Can Özdeveci, Avrupa Atmalar Kupası’nın ikinci gününde U23 Erkekler Gülle Atma mücadelesinde ikinci kez şampiyon oldu.

Avrupa’daki ilk yarışması olan Avrupa Atmalar Kış Kupası’nın ilk müsabakaları İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nda bulunan Gran Canaria kentinde yapıldı. Büyükler ve U23 yaş gruplarında dört atma branşında gerçekleştirilen turnuvanın 17. Edisyonunda mücadele eden ADÜ Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Osman Can Özdeveci, Avrupa Atmalar Kupası’nın ikinci gününde U23 erkekler gülle atma mücadelesinde adını üst üste ikinci kez şampiyonluğa yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl Arad’da Avrupa Atmalar Kupası birincisi olan Osman Can Özdeveci, İspanya’nın Gran Canaria kentindeki yarışmada unvanını korumayı başardı. 21 yaşındaki Özdeveci, 19.61’lik derecesiyle en yakın rakibine bir metre fark yaparak zirveye çıkarken, aynı zamanda şampiyona rekorunu da kırdı.

Osman Can Özdeveci, böylece geçen ay Alanya’da gerçekleştirdiği 19.83’lük Türkiye U23 rekorundan sonra en iyi ikinci performansına imza atmış oldu.