AK parti Efeler İlçe Teşkilatı’nın 1. olağan kongresi İl Başkanı Sadık Atay ile İlçe Başkanı Gökhan Ökten’in sözlü düellosuna döndü. Birlik mesajları ile başlayan ancak birliğin sağlanamadığı kongrede zaman zaman gergin anlar yaşanırken, görevi devredecek olan Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, “Sessiz ve istişaresiz kongreye isyan ediyorum” dedi. İl Başkanı Sadık Atay ise, “Kim Hangi Bizans oyununu oynarsa oynasın ‘Ak Partiliyim’ diyen herkes benim kardeşimdir” dedi.

Efeler İlçe başkanı olarak kongrede uzun bir konuşma yapan Gökhan Ökten Divan Başkanı’nın kendisini saati hatırlatması üzerine ‘Ben bu partide 12 yıldır sabrediyorum biraz siz sabredin’ diye cevap veren Gökhan Ökten, yaşadıklarına isyan ettiğini belirtti. Konuşmasına zaman zaman alıntılarla zaman ise doğaçlama devam eden Ökten, Ak Parti’nin Aydın’da sessiz ve istişaresiz yaşadığını iddia ettiği kongre sürecine isyan ettiğini söyledi. İzim vermeden İl Başkanı Sadık Atay’ı eleştiren Gökhan Ökten, “Çelmeleyerek, arkadan vurarak yapılan siyasete isyan ediyorum. Ben duygusu kötü bir duygu. Sustuğum, hiç konuşmadıklarım, içimin almadığı haksızlıklar var. Belediye seçimleri ile ilgili de çok konuşabilirim. Ancak konuşmayacağım. Adammışlık ve aldanmışlıkla geçen zamana üzülüyorum. Hiç kimsenin ayağını çekmek ve partinin başarısını engellemek gibi hiçbir düşüncem olmadı. Ancak keşke istişare yapılsaydı” diye konuştu.

Gökhan Ökten’in ardından konuşan Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Ak parti’nin ve Türkiye’nin geçmişten günümüze kat ettiği yoldan söz ederek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Sadık Atay ise siyasetteki vefasızlıktan söz ederek hem eleştirilere cevap verdi hem de birliğin sağlanamadığı kongreden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kongrede Levent Sabancı’ya karşı Genel Merkez’in adayı olarak tanıtılan Aytaç Aslan’a destek isteyen İl Başkanı Sadık Atay, konuşmasına “Adam olmak adam gibi adam olmak lazım. Her mahalleye adam lazım, her köye adam lazım, her ilçeye adam lazım sadece bir adam lazım. Siyasette vefasızlığı gördük, adamlık mefhumu kalkmış, mertlik kalkmış. Bu kongre böyle olmamalıydı. Bugüne kadar bazı şeyleri konuşmadım ama demek ki konuşma vakti gelmiş. Ben hiçbir zaman kişisel çıkarlarımı partimin ve davamın üzerinde görmedim” dedi.

“KEŞKE ŞUAYP YEĞEN OLSAYDI”

Konuşmasında hiçbir zaman genel merkezin talimatlarının dışına çıkmadığını belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, bu seçim öncesi de Genel Merkeze çağrılan 10 isimden birinin Aytaç Aslan olduğunu ve Genel Merkez’in Aytaç Aslan’ı aday gösterdiğini belirterek “Keşke bu dönemde ağabeylik yapabilecek Şuayp Yeğen olsaydı. Delege kardeşlerim Ak Parti’nin talimatlarına sahip çıkmalıyız. Aytaç Aslan kardeşimize sahip çıkalım. Kim hangi Bizans oyununu oynarsa oynasın. ‘Ak Partiliyim’ diyen herkes benim kardeşimdir” ifadelerine yer verdi. Sadık Atay’ın konuşması esansında bazı partililer Atay’a destek verip alkışlarken, bazı partililer ise Atay’a tepki gösterip karşılık verdi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.