AYDIN (İHA) – Didim’in Akbük Mahallesi’nde halkının uzun yıllardır süren kanalizasyon özlemi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile son buluyor.

Halkın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan çalışmalar kapsamında ilk etapta 18 kilometre hat yaparak ciddi mesafe kaydedilmişti. Akbük’ün kader projesi olarak görülen ve mahallenin çehresini değiştirecek büyük altyapı dönüşümünde, vakit kaybetmeden başlanan ikinci etap tüm hızıyla sürüyor.

Aydın’ın incisi Akbük Mahallesi’de altyapı sorunlarının çözümü için yapımına başlanan kanalizasyon çalışmaları çerçevesinde ilk etapta 18 kilometre hat yapıldı. Geçtiğimiz ay yer teslimi yapılan ve çalışmalarına başlanan ikinci etapta 82 kilometre hat yapılarak mahallenin kanalizasyon çilesi son bulacak. Toplamda 100 kilometre uzunluğunda hat ve terfi merkezi yapımını içeren çalışma 23 milyon TL’ye mal olacak. Mahallenin kanalizasyonu Didim Atık Su Arıtma Tesisi’ne bağlanarak, fosseptik sistemi ortadan kalkacak. Yapılan çalışma ile eskiyen ve sık sorun çıkarak hatlardan kaynaklanan arızaları önleyecek ve özellikle yaz aylarında sıcak sebebiyle yaşanan koku sorununu da çözülmüş olacak.

Akbük’te sokak sokak gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında altyapı yenilenirken, tamamlanan çalışmaların ardından yol yapımları da gerçekleştirilecek. Parke ve asfalt çalışması yapılacak. Altyapı dönüşümü, üst yapıyla süslenecek.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Akbük’te yürütülen kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında değerlendirme yapan Öztürk “İl genelinde başlattığımız büyük altyapı dönüşümü aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun katkıları ve yakın takibi ile Akbük Mahallesi’nde yaşanan kanalizasyon sorunlarının çözümü için başlattığımız çalışmalarda önemli mesafe kaydettik. Belirlenen bitiş tarihinden önce çalışmaları tamamlayarak kanalizasyon altyapısını devreye almak için yoğun program uyguluyoruz” dedi.

“Altyapı Sorunlarını Tamamen Çözeceğiz”

Akbük’te 23 milyon lira yatırımla yapımına başlanan kanalizasyon altyapısı çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Akbük ilimiz turizmi açısından önemli bir yer. Halkın talebi üzerine bu güzide mahallemizde başlattığımız çalışmalar doğrultusunda altyapı sorunlarını tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Elbette altyapı faaliyetlerimiz kanalizasyonla sınırlı kalmayacak. İçme suyu konusunda önemli projelerimiz var. Bildiğiniz üzere 1 milyar lira yatırımla yapacağımız iki barajdan birisi olan Beşparmak Barajı, Didim ve Akbük’ün içme suyu ihtiyacını uzunca yıllar karşılayacak” dedi.