Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi’nce düzenlenen dayanışma, birlik ve beraberlik yemeği yüzlerce Alevi’yi bir araya getirdi.

Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeği CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın ve Metin Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Ali Çankır, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Ali Arıkan, Alevi Dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nazilli Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, yaptığı açıklamada; “Bizi bölmeye ve parçalamaya çalışan yerel ve genel siyasetçiler bizim inançlarımızla onurumuzla oynamayın. Bizi tanımlamayın neresi ibadethane, neresi cemevi olacağına biz karar veririz. Biz dernek çatısı altında siyaset yapmayacağız. Ama siyasete müdahil olacağız. Eğer bu ülkede adaletli özgürce eşit yurttaş olarak yaşamak istiyorsak ezilen tüm etnik köken ve inanç kurumları ile birlikte hareket etmek zorundayız. Sevgili dostlar sizler yoksanız bizlerde yokuz” dedi.