Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Türkiye’nin seçkin üniversitelerini öğrencilerle buluşturduğu 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri başladı.

Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aydın Ticaret Odası ve Aydın Ticaret Borsası’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde Türkiye’nin gözde üniversiteleri, ortaöğretim kurumlarının 11. ve 12. sınıf öğrencileriyle buluştu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen buluşma açılışına Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, okul idarecileri ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Üniversiteye girecek gençlerin tercih yapmasına katkı sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerin belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Günde 15 bin kavramın ortaya çıktığı, şimdiki en popüler 10 meslekten bazılarının 15 yıl önce sadece adlarının olduğu günümüzde düzenlediğimiz bu etkinlik yüksek öğretime hazırlanan gençlerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine uygun mesleği seçebilmeleri, gelecekte başarılı ve mutlu olabilmeleri için büyük önem taşımaktadır. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz, hayallerini kurdukları üniversiteleri yakından tanıma fırsatı bulacak, anne ve balarımızda yeni bakış açısı kazanacaktır. Bu sayede ekonomik yetersizlikler yüzünden okul gezilerine katılamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan öğrencilerimiz de bu fuara katılarak, bizzat üniversite temsilcilerinden bilgi alarak üniversiteleri yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Bizleri kırmayarak etkinliğimize katılan 27 üniversitenin yer aldığı 4. Kariyer Günlerini 2014-15 eğitim öğretim yılında mezun olacak 10 bin 606 öğrencimizden en az 7 bini ile birçok velimizin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Düzenlenen etkinliğin üniversiteye hazırlanan gençler için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Halil Canavar da, “Bilginin sürekli güncellendiği, mesleklerin öneminin sürekli değiştiği, sosyal ve ekonomik hayatın her geçen gün biraz daha zorlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Aydın ilimiz, Milli Eğitim camiamızın özverili çalışmaları sonucunda yüksek öğretim bakımından en üst sıralarda yer alıyor. İyi bir noktadayız ama bu yeterli değil. Hep daha yukarıya ve daha büyük noktalara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu etkinliğin bu hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizden de ayaklarına kadar gelmiş olan bu fırsatı değerlendirmelerini istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri’nin açılışı Vali Yardımcısı Canavar ve İl Milli Eğitim Müdürü Töre tarafından yapıldı. Canavar ve Töre, açılışın ardından stantları gezerek üniversiteler hakkında bilgi aldı.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER YAPILACAK

Türkiye ve KKTC’nin gözde üniversitelerinin katıldığı 4. Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde Kara Harp Okulu, Adnan Menderes, Akdeniz, Yeditepe, Doğu Akdeniz, Başkent, Okan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Uluslararası Kıbrıs, Süleyman Demirel, Türk Hava Kurumu ve Gediz Üniversitesi gibi tanınmış 27 üniversite stant açtı. 18-19 Kasım 2014 tarihlerinde devam edecek olan etkinlikte ayrıca öğrenciler için ‘Sınav Kaygısı, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Geleceğin Meslekleri, Verimli Ders Çalışma, Başarı ve Mutluluk’ konularında seminer ve söyleşiler yapılacak.