Aydın Barosu’nda düzenlenen cübbe töreni ile 5 stajyer avukat, cübbelerini giyerek avukatlık mesleğine ilk adımlarını attı.

Aydın Adliyesi içerisindeki Aydın Barosu’nda düzenlenen törene, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, baro yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatların aileleri katıldı.

Avukat mesleğinin kutsal olduğunu ifade eden Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, stajlarını tamamlayan avukatları tebrik etti. Başkan Bozkurt, “Avukatlık o kadar kutsal bir meslektir ki Fransa Kralı 18’inci Lui’nin ’Eğer Fransa kralı olmasaydım avukat olmak isterdim’ şeklinde cümle kurmasına sebep olmuştur. Aydın Barosu olarak stajyerlerimizin okulda aldığınız teorik bilgileri avukatlık mesleğinde en faydalı biçimde pratiğe aktarabilmeleri için gereken staj eğitimine çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bozkurt’un konuşmasının ardından, stajlarını tamamlayarak mesleğe başlamaya hak kazanan avukatlar Feyaz Zariç, Elçin Dinç, Sinem Aydın, Mustafa Can Aktemur, Gizem Gündoğdu avukatlık yemini etti. Törenin sonunda ise genç avukatlara cübbelerini, staj yaptıkları avukat meslektaşları ile birlikte giydiren Baro Başkanı Bozkurt, avukatlara ruhsatnamelerini vererek görevlerinde başarılar diledi.