Aydın Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ilk oturumu yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma, belediye meclis üyelerinden Alim Yavaş, Uğur Kul, Ziya Aksüt, Halit Boran ve Rıza Posacı mazeretli olarak katılmadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin analitik bütçelerinin de yer aldığı 48’i gündem ve 5’i ek olmak üzere 52 gündem maddesi bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantının en dikkat çeken maddesi ise gündemin 43’üncü maddesi oldu. Karpuzlu’da yapılması planlanan deve güreşi etkinliğine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli desteğin sağlanması hususunun görüşüldüğü madde sırasın söz alan meclis üyesi Ümmet Akın, "Neden sadece Karpuzlu ilçesine destek sağlanıyor. Deve güreşleri Aydın’ın ilçelerinde geleneksel hale gelmiş bir etkinlik. Böyle bir destek olacaksa sadece Karpuzlu’ya değil tüm ilçelere maddi destek verilsin" dedi.

Akın’ın teklifi üzerine başkan Çerçioğlu, "Böyle bir teklif kabul edilemez. Öyle bir durumda ne büyükşehirin bütçesi yeter ne de başka birşeyi. Biri deve güreşi der, diğeri başka birşey bana kalırsa da 17 ilçe birleşerek Aydın’da tek bir deve güreşi yapalım. Karpuzlu’daki deve güreşine de destek vermeyi düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Akın ve Çerçioğlu’nun sözleri üzerine ilgili madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aydın Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin analitik bütçelerinin görüşülerek karara bağlanacağı ikinci toplantısı 14 Kasım Cuma günü saat 14.00’de yapılacak.