Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanlığı’nda iki adayın yarıştığı olağan genel kurul katılım ve seçim atmosferi bakımından demokrasi örneği sergiledi.

Diyanet-Sen Aydın Şubesi Olağan Genel Kurulu örnek bir şekilde tamamlandı. Divan başkanlığını Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer’in katıldığı genel kurula Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve yöneticileri katıldı.

Genel kurulda mevcut Başkan Ahmet Emirdağ ve İbrahim Çetinkaya tarafından hazırlanan iki ayrı liste yarıştı. 120 delegesi bulunan Aydın Diyanet-Sen’in 118’in oy kullandığı seçim sohbet ortamında geçti. Her iki adayın da birlik ve beraberlik içerisinde birbirine destek vererek demokrasi örneğinin sergilendiği genel kurulda 65 oy alan Ahmet Emirdağ güven tazeledi. Diğer aday İbrahim Çetinkaya’nın 51 oy aldığı seçimlerde 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, genel kurulun şölen havasında geçmesine katkı sağlayan rakibi İbrahim Çetinkaya ve ekibini kutladı. Kazanımlar noktasında her zaman üyelerinin çıkarlarını öncelik sayan Aydın Diyanet-Sen’in bundan sonrada taviz vermeden çalışmalarına devam edeceğini belirten Emirdağ, “Yapılan çalışmalarda sendikacılığa yakışır bir duruş sergileyen önceliğimiz sayesinde sendikamız Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı kararları irdeleme, eleştirme ve gerekirse dava etme kudretini üyelerinden almıştır. Son zamanlarda kurum içerisinde alınan kararlardan bir tanesi olan rotasyon konusunda tavrımızı ilk günden net bir şekilde ortaya koyduk. ‘Göçebe din görevlisi olmak istemiyoruz’ tepkimizi sürdüreceğiz. Bugün rotasyon kararı uygulanıyor olsa da, bu kararla din görevlilerine haksızlık yapıldığını her platformda dillendireceğiz” dedi.

Diyanet-Sen olarak tüm din görevlilerine kapılarının açık olduğunu kaydeden Emirdağ, “Biz Aydın Diyanet Sen olarak her zaman kucaklamayı, her zaman sinemizi açarak yanlış yapan bu arkadaşları gerçek değerler sendikası olan Aydın Diyanet-Sen ailesine davet ediyorum. Bizim ailemizde kırgınlığa, benliğe ve çıkara asla yer yoktur. ‘Gücünle gücümüz ol’ diyebilecek kadar sizi bu kutlu davaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Güven tazeleyen Ahmet Emirdağ başkanlığındaki Aydın Diyanet-Sen’in yeni yönetimine şu isimler yer aldı: Enver Döngel, Sait Süleyman Doğan, Murat Yenikeçeci, Adem Akdağ, Alim Şen ve Ahmet Petek.