Ankara’da, 81 ilin gençlik merkezlerinin ve ilin yöresel ürünlerinin tanıtımı için açılan standlarda Aydın standı en yoğun ilgiyi gören kentler arasında yer aldı.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün standında kestanenin dikenli ve normal hali, incir, zeytin, zeytinyağı, pamuğun açmış köklü hali ve buna benzer ürünlerin yanında gençlik merkezi üyelerinin yapmış olduğu el sanatları sergilendi. İncir, zeytin, zeytinyağı ve kestane ziyaretçilere tanıtım için ikram edildi.

İl Müdürü Zeynel Akın ve gençlik merkezi çalışanlarının hazır bulunduğu standa başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Metin Yılmaz, Müsteşar Faruk Özçelik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ankara’da bulunan Aydınlılar Derneği yöneticileri milletvekilleri ve vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, yaptığı açıklamada; “Ziyaret edenlerin takdir ve teşekkür bildirmeleri ilimiz adına bizleri mutlu etmiştir. Sayın Bakanımızın Salı günü açılış konuşmasının ardından 7 bölgeden 7 türkü sunumunda Ege Bölgesinden ilimiz adına ‘Şu Dalmadan Geçtin mi’ türküsü söylenirken yöresel kıyafetlerle bir gencimizin sahnede oynaması alkışlarla en fazla ilgiyi görmüştür. Sayın Müsteşarımızın standımıza ziyareti esnasında özellikle ilimiz adına katılan gencimizi bizzat tebrik etmiştir. Bu tür etkinlikler gençlerimizin bir arada bulunması, kaynaşması ve illerin ürünlerinin tanıtımı açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bütün illerin standlarını gezerek sanatsal ve kültürel değerlerini görme imkanımız oldu. Bakanlığımız Gençlik Hizmetleri Genele Müdürlüğü’ne bu faydalı ve önemli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.