Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Aydın’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinlikleri, Didim’de bulunan Kutsal Yolda yapılacak.

Didim’de bulunan 2 bin 200 yıllık tarihi geçmişi olan yürüyüş yolu olarak kullanılan Kutsal Yolda 13 Aralık Cumartesi günü doğa yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüşün başlangıç noktası Didim Akköy, bitiş noktası ise Didim merkezde bulunan Apollon Tapınağı olacak. Yürüyüş yolu üzerinde anayolda bir noktada araç bekleyeceği, kalan mesafeyi yürüyemeyecek olanlar için araçla ulaşım sağlanacağı bildirildi.

Yürüyüşe, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Efeler Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü davet edilecek. Yürüyüş günü olan 13 Aralıkta, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden saat 09.00’da araç kaldırılacak. Yürüyüşe katılanlara, yürüyüş öncesi su ve meyve suyu, yürüyüş sonrası ekmek arası tavuk döner, ayran, su ve meyve ikram edilecek. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin, en geç 10 Aralık Çarşamba gününe kadar Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler birimini arayarak isimlerini yazdırmaları gerektiği belirtildi.