10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla Aydın Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından “İnsan Hakları Nedir?” konulu konferans tertip edildi.

Adnan Menderes Üniversitesi hocalarının konuşmacı olarak katılacağı konferansta insanların hakları ele alınacak. Konferansın her geçen gün artan insan hakları ihlalinin önlenmesi ve kişilerin kendi hak ve sorumluluklarını bilmesi açısından önemli olduğunu belirten Aydın Vali Yardımcısı ve İl Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Polat, herkesin konferansa davetli olduğunu belirtti.

Kişilerin hakları kadar sorumlulukları ve özgürlüğün sınırlarının ele alınacağı “İnsan Hakları Nedir” konulu konferansa konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Talip Karadayı ve Yard. Doç. Dr. Cengiz İskender Özkan konuşmacı olarak katılacak.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda 10 Aralık Dünya İnsan hakları Günü saat 14:30’da başlayacak konferansa tüm vatandaşlar davet edildi. Bu yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten İl İnsan hakları Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı ve İl Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Polat, hedeflerinin bilinçli bir toplum oluşturmak olduğunu kişilerin haklarını bildiği kadar karşısındakilerin haklarını da saygı göstermeyi bir yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.