Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydınlı kadınları açılacak olan meslek edindirme kurslarına katılmaya davet etti.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, yaptığı açıklamada; “Özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılması Kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla ilimizde özellikle iş hayatına ilk kez girecek kadınlara meslek edindirmek amacıyla kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Sultanhisar’da Aşçı Yardımcısı, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi ile Kuru İncir İşleme İşçisi kurslarını 15 Aralık’ta, Yenipazar’da ise Aşçı Çırağı kursunu 22 Aralık başlatıyoruz. Kurs verilecek meslekler ilimizin işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiştir” dedi.

Aydın genelinde açılacak kurslar hakkında bilgiler veren Terzi, “Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan Aşçı Yardımcısı ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kurslarına 25’er, Kuru İncir İşleme İşçisi kursuna ise 20 kursiyer alınacaktır. Bu kurslara ilk kez iş hayatına girecek kadınlar ile kırsal kesimde yaşayan kadınlar katılabileceklerdir. Kurslar hafta içi 5 gün, gündüz saatlerinde düzenlenecek, Aşçı Yardımcısı kursu 112, Kuru İncir İşlemeciliği 20, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursu ise 70 gün sürecektir. Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenecek olan 25 kişilik Aşçı Çırağı kursu 22 Aralık’ta başlayacak, kurs 45 gün sürecektir. Kursta 16.00-21.00 saatleri arasında eğitim verilecektir. Bu kursa en az 18 aydır işsiz olan kadın ve erkekler ile kırsal kesimde yaşayan kadınlar katılabilecektir” diye konuştu.

KURSA KATILANLARA 20 TL ÖDENECEK

Sertifika sahibi olmak için kursa katılan kadınlara ücret ödeneceğini kaydeden Terzi, şöyle konuştu: “Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi: “Kursa katılan kişilere, kursa geldiği her gün için 20 TL ödenecek, ayrıca müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri Kurumumuzca karşılanacaktır. Kursiyerlere eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgeleri verilecektir. Kursiyerler alacakları mesleki sertifika ile iş bulma sürecinde bir adım öne geçeceklerdir. İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlediğimiz kurslar ile kadınlarımızın çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca bu ay içinde Efeler’de Çağrı Merkezi Elemanı kursunu başlatmayı planlıyoruz. Kurslara katılmak isteyenleri kurumumuza bekliyoruz”