Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, inek sütü üretiminde bir sıra yükselen Aydın’ın 440 bin tonla Türkiye’de altıncı sırada yer aldığını belirtti.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Ege Bölgesi’nin en önemli tarım ve hayvancılık üretim merkezlerinden biri olan Aydın’da inek sütü üretimi hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın’da hayvancılığın gün geçtikçe geliştiğini belirten Posacı, "Kentte 2002 yılında toplam büyükbaş hayvan sayısı 191 bin 79 iken şimdi bu sayı 343 bin civarındadır. Büyükbaş saf kültür ırkımız, 2002 yılında 54 bin 745 rakamlarında iken 2014 yılında 267 bin 632 sayısına ulaşmıştır. Bu rakamlar, hayvancılık alanındaki desteklerle artış göstermiştir. Sayıların artmasıyla süt üretiminde de kentimiz, söz sahibi iller arasına girmiştir. 2012 yılında 397 bin ton inek sütü üretimiyle ülkede yedinci olan Aydın, 2013 yılında 440 bin ton inek sütü üretimiyle altıncı sıraya yükseldi" dedi.

Türkiye’de hayvancılığın daha fazla gelişmesi için ithalatın azalması gerektiğinin altını çizen Posacı, "Kentimizdeki halkımızın en büyük geçim kaynaklarından birisi de hayvancılıktır. Bu bağlamda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız, her bakımdan desteklenmelidir. Dış ülkelerden hayvan ithalatı gerçekleştirdiğimizde, çiftçimiz bu durumun zararını yaşamaktadır. Hayvan ithalatına gerek ve ihtiyaç da yoktur. Ülkemizde hayvancılığın daha da gelişmesi için kesinlikle hayvan ithalatı olmamalıdır" diye konuştu.