Aydın’da ‘Sürü Yönetim Elemanı’ kurslarının dördüncüsü başlıyor. Kurs için son başvuru tarihi 4 Aralık olarak açıklandı.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, yaptığı açıklamada; “İlimizde hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin gelişimi için İŞKUR olarak desteğimiz devam ediyor. Bu yıl içinde Koçarlı, Kuyucak ve Nazilli’de düzenlediğimiz 3 grup eğitim sonucunda 37 kişiye Sürü Yönetim Elemanı sertifikası verdik. Kursların dördüncüsünü 8 Aralık’ta başlatıyoruz. Kurs Efeler ilçemizde düzenlenecek. Kursa katılmak isteyenlerin 4 Aralık tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor. Kurs ile ilimizde küçükbaş hayvancılığın daha iyi standartlarda yapılması ve hayvancılık faaliyetlerinin arttırılması amaçlanıyor. Kursa küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya yapacak olan kadınlar da katılabilecek. Ayrıca Nazilli’de Ziraat Odası işbirliği ile Meyve Ağaçları Budama kursunu da 8 Aralık’ta başlatıyoruz” dedi.

Kursa katılan kişilere aldığı eğitimlerin karşılığında mesleki geçerliliği olan sertifikalar verileceğini kaydeden Terzi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çeşitli program ve projelerden yararlanması için öncelik sağlanabilecek, sertifikalı sürü yönetim elemanını çalıştırdığını belgeleyen 250 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destekleme yapılacaktır. İlimizde küçükbaş hayvancılığın gelişimi açısından önemli olan proje kapsamında Sürü Yönetim Elemanı kursu ile çobanlık mesleğine bir standart ve mesleki statü getirmek amaçlanmaktadır. Hayvancılığın nitelikli olarak geliştirilmesine katkı sağlayacak projeyle kursiyerler eğitim sonunda sertifikalarını alarak istihdamda ayrıcalıklı olmaları hedeflenmiştir. Kursları 2015 yılında da devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürlüğü, Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Aydın Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenecek ’Sürü Yönetim Elemanı’ kursu 8 Aralık’ta başlayıp 26 Aralık’ta sona erecek. Sürü yönetim elemanı olan ve sürü yönetimi elemanı olmaya aday olan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik düzenlenecek kurs 15 günde toplam 120 saat sürecek. Kursa 25 kişi alınacak. Kursiyerlere kursa katıldıkları her iş günü için İŞKUR tarafından 20 TL ödenecek. Teorik ve uygulamalı olarak verilecek eğitimlerde çobanlara, koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında eğitim verilecek.

Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıt yaptırarak 5 Aralık Cuma günü saat 10.00 Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak olan kursiyer mülakatlarına katılmaları gerekiyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen ’Sürü Yönetim Elemanı Benim’ projesiyle hem istihdama hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.