Efeler Belediyesi, zabıta ekipleri halkın temel gıda maddelerinin karşılandığı pazaryerlerinin denetimini aralıksız sürdürüyor.

Orta Mahalle Tekstil Bulvarı üzerinde kurulan Cumartesi Soğukkuyu pazarında, 574 esnaf denetlenirken, tahsis belgesi bulunmayan 4 esnaf pazar yerinden uzaklaştırıldı. Ayrıca yapılan denetimlerde eksikliklerin giderilmesi hususunda esnaf ve vatandaş bilgilendiriliyor.

Efeler Belediyesi halk sağlığı kapsamında ilçedeki semt pazarlarına yönelik denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Yapılan denetimlerde vatandaşa sağlıksız gıda maddeleri satan esnafa müsaade edilmedi ve denetimlerde eksik bulunan hususlar konusunda pazar yeri esnafı bilgilendirildi. Denetimler sırasında temizlik uyarısı da yapıldı.

Efeler Belediyesi Pazar Yerleri Ekip Amirliğinin ve Zabıta Müdürü Hakan Yıldırım’ın da bizzat katıldığı denetimlerde, tezgahsız mal satışı yapan ve tahsis belgesi almadan kaçak satış yapan pazarcı esnaflarının satışının engellenmesi konusunda toplamda 574 esnaf denetlenirken tahsis belgesi bulunmayan 4 esnaf Pazar yerinden uzaklaştırıldı, tezgahsız mal satışı yapan esnaflar uyarıldı.

Zabıta ekipleri, denetimler sırasında göstermiş oldukları detaylı ve titiz çalışmalarından ötürü vatandaşlardan da büyük destek ve teşekkür aldı. Pazar yerlerinin denetlenmesine yönelik denetim ve çalışmaların Efeler Belediyesi sınırlarındaki bütün semt pazarlarında da hayata geçirilmesini istedi.

Pazaryerlerinin denetimi ve halka satılan temel gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit etmeyecek şekilde sunumu konularında son derece hassas çalışmalar yürüttüklerini belirten Efeler Belediye Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Yıldırım, “Önceliğimiz insandır. Vatandaşlarımıza uygun bir şekilde gıda dağıtımı ve satışının sağlanması ile ilgili yürütülecek çalışmalar ve hizmetler bizim önceliklerimiz arasındadır. Halkımıza ulaşacak ürünlerin sağlıklı olması, uygun koşullarda vatandaşlarımız mağdur edilmeden satılması çok önemli bir konudur. Belediye olarak zabıta ekiplerimiz ile birlikte bu alanda düzenli olarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Güvenilir alışveriş yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunun gönül rahatlığı içinde olsunlar” dedi.

Denetimler sırasında, vatandaşın istek ve şikayetleri de dinlenerek halkın modern, huzurlu bir Pazar alışverişi yapması sağlanması için zabıta hizmetlerinin 7/24 halkın hizmetinde olduğu bilgisi verildi.