Aydın Türk Ocağı tarafından “Türk Milliyetçiliğinin Güncel Meseleleri” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Denizli Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi İkbal Vurucu’nun katıldığı konferans öncesi Radyo Flaş FM’de gerçekleşen canlı yayında “Türk Milliyetçiliği, Türk kimliği, Türk Birliği, Bölücü Terör ve Çözülme Süreci” konuları ele alındı. Aydın Türk Ocağı’nda gerçekleştirilen konferansa Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan naci Devli ve çok sayıda davetli izledi.

İkbal Vurucu, konferansta yaptığı sunumda; “İktidarlar; siyasi, askeri, ideolojik, ekonomik güçlere dayanırlar. Bu konularda güç sağlanmadan iktidara hakim olunmaz. İktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız. Türk milliyetçilerinin ideolojik olarak ülkü birliği yoktur. Her bir ülkücü farklı ülküler tanımlayabilmektedir.1980 öncesi kardeşlik ruhu 1980 sonrasında kaybolmuştur. Türk milliyetçiliği ve ülkücülük kurumsallaştırılamamıştır. Sistematik yapıya sahip bir ideoloji olarak gelişememiştir. Bu yüzden 12 Eylül 1980 sonrası Türk milliyetçileri darmadağın olmuştur. Birçok ülkücü 1980 sonrası MHP dışındaki partilerde görev almıştır. Bizim en büyük ülkümüz ‘Türk Birliği’dir. Türk Milliyetçileri kurumsallaşmadığı için fikirler tartışılamamaktadır. Bunun sonuncunda da tarih felsefemizi oluşturulamamıştır. Ziya Gökalp’lerin, Nihal Atsız’ların, İbrahim Kafesoğlu gibi büyük adamların yazdıkları orada kalmış geliştirilememiştir. Türk kültürü göçebe olarak nitelendirilir. Halbuki bu bozkır kültürüdür. Bu ele alınamamıştır. Bozkır kültürü bir teori olarak geliştirilememiştir. Bu örnekten yola çıkarak sistematik ideolojik yapı oluşturulamamıştır. Milliyetçiliğimizin gelişmesi için ortak kaynaklardan beslenmemiz gerekmektedir” dedi.

Konferansın sonunda İkbal Vurucu’nun editörlüğünde Denizli Türk Ocağı tarafından yayınlanan “Türk Milliyetçiliği-yeni arayışlar,yeni tartışmalar” kitabi İkbal Vurucu tarafından imzalandı.