Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası Türkiye Şampiyonası’nda Aydın’ı temsil eden sporcular iki kupayla döndü.

Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası Türkiye Şampiyonası 27 - 29 Ekim 2014 tarihleri arasında Mersin’de yapıldı. Türkiye genelinde yapılan müsabakalara katılım çok yoğundu. 14 tüfek ve 2 tabanca kategorilerinden yarışmak üzere toplam 16 sporcunun temsil ettiği Aydın, Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası’na en çok katılım sağlayan il oldu.

Yıldız Bayanlar Tüfek Takımında Gökçe Simge Arslan, Göksu Özge Arslan ve Nurbahar Karabulut takım halinde Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonu oldu. Yıldız Erkekler Tüfek Takımında Tahsin Gültepe, Hamitcan Kulak ve Süleyman Olçak takım halinde Yıldız Erkekler Türkiye Üçüncülüğünü elde etti. Yıldız Bayanlar kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan Gökçe Simge Arslan da Milli Takım barajını geçerek Milli Takıma çağırılma başarısı gösterdi.

Yarışmaya katılan Aydınlı sporculardan Tahsin Gültepe’nin 10 gün önce babası vefat etmesine rağmen, sporu çok sevdiği için ve takım arkadaşlarını mağdur etmemek için acılı gününde bile bu yarışmaya katılarak Türkiye 5’incisi oldu. Yaz spor okulları kapsamında Atıcılık branşına başlayan dört sporcu da şampiyonaya katıldı. Katılan sporculardan 14’ü ilk 15’e girerek büyük bir başarıya imza attı.

Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Cahit Sabancı, Uluslar Arası Atıcılık Antrenörü Fatma Erdoğan ve dereceye giren sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın; “Öncelikle şampiyonaya katılan tüm sporcularıma ve antrenörümüz Fatma Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Bizi her zamanki gibi yine gururlandırdınız. Bu başarı alıştığımız bir tablodur. Atıcılık branşında Türkiye genelinde yapılan tüm müsabakalarda mutlaka büyük başarılarla geri dönüyoruz.

Ayrıca başarılı sporcumuz Tahsin Gültepe’nin babası yaklaşık 10 gün önce vefat etmesine rağmen şampiyonaya katılarak bizlere büyük bir vefakarlık göstermiştir. Kendisini tekrar başsağlığı diliyorum.

Yaz spor okullarına katılan dört sporcumuzun da şampiyonaya katılması bizi ayrıca gururlandırdı. Çünkü yaz spor okullarının amacı çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, profesyonel sporcular yetiştirmek ve toplumda spor kültürünü oluşturmaktır. Diğer branşlarda olduğu gibi atıcılılık branşında da yaz spor okullarının amacını gerçekleştirmek bizleri gururlandırdı. Bu başarılarda büyük payı olan atıcılık antrenörümüz Fatma Erdoğan’ı da tebrik ediyoruz. Disiplinli ve planlı çalışmaların neticesinde başarılara ulaştırmaktadır. Her zaman olduğu gibi her branşa verdiğimiz desteği elimizden geldiğince atıcılık branşına da vermeye devam edeceğiz” dedi.

Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Cahit Sabancı da, “İlimizi temsilen katılan sporcularımızın her zamanki gibi yine başarılı dereceler elde etmesi bizi gururlandırdı. Bu başarılarda bizlere sonsuz destek veren İl Müdürümüzün katkısı çok fazladır. Vermiş olduğu maddi manevi her türlü desteklerden dolayı tekrar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.