Aydın’da yapılan denetim sonucu sağlık, hijyen, temizlik ve beslenme kurallarına uygun bulunan 21 okul ‘Beyaz Bayrak’, 4 okul ise ’Beslenmen Dostu Okul’ unvanını elde etti.

Aydın’da İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ projeleri kapsamında yapılan denetim sonucu sağlık, hijyen, temizlik ve beslenme kurallarına uygun bulunan 21 okul ‘Beyaz Bayrak’, 4 okul ise ’Beslenmen Dostu Okul’ unvanını elde ederek sertifika almaya hak kazandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri sertifika törenine Vali Yardımcısı Sayın Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfullah Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci ve il genelinde görev yapan bütün okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, sağlık, hijyen, temizlik ve beslenme denetimi sonucu 21 okulun ’beyaz bayrak’ almaya hak kazandığını söyledi. Malzeme ve eleman sıkıntısı çeken okulların olduğunu bildiklerini kaydeden Demirci, "2015 yılı sonunda özellikle sağlık, temizlik ve hijyende kalite tescili olan Beyaz Bayrak Sertifikası’nı tüm okullarımızın alacağına inanıyorum. Beyaz bayrak almaya hak kazanan 21 okulumuz var. Daha önce bu sertifikayı almaya hak kazanan okul sayımız 30’dur. İlk defa beyaz bayrak alan okullarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halil Canavar da, Aydın’ın milli eğitimde Türkiye ortalaması göz önüne alındığında gerçekten iyi bir yerde olduğunu ama hiçbir zaman bulunulan yeri yeterli bulmadıklarını kaydetti. Devlet olarak ellerinden gelen tüm imkanları okullar için seferber ettiklerini kaydeden Canavar, "İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri’ni ortaklaşa yürütüyor. Bana anlatılanlara göre, 21 okulumuz beyaz bayrak, 4 okulumuz da beslenme dostu okul unvanına sahip olmuştur. İlimizdeki okul sayısı dikkate alındığında beslenme dostu ve beyaz bayrak sahibi okul sayısının takdir ederseniz ki yeterli olmadığını, Aydın’a çok yakışmadığını, herhalde hepimiz farkındayız. Beyaz bayrak alan veya beslenme dostu olan okulların yaptığını pekâlâ diğer okullarımız da yapabilirler. Ben önümüzdeki yıl bu sayının çok daha fazla olmasını arzu ediyor, bu unvanı almaya hak kazanan okullarımızı kaydettikleri başarılardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü elemanlarınca yapılan denetimde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan 21 okulunun idarecisine Beyaz Bayrak ve sertifikaları takdim edildi.