Aydın Alevi Güç Birliği üyeleri, yayınladığı yazıda Alevilere hakaret ettiği iddiasıyla bir internet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aydın ili genelinde faaliyet gösteren Alevi derneklerinin oluşturduğu Aydın Alevi Güç Birliği üyesi bir grup, Aleviler hakkında yazdığı yazıda hakaret içeren ifadeler kullandığını iddia ettikleri internet gazetesi imtiyaz sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan grup adına konuşan Alevi Güç Birliği Platformu Basın Sözcüsü Rıza Akdeniz, kişi ve kurumların toplumla barışık bir şekilde hareket etmesi gerektiğini savundu. Akdeniz, “Sizi uyarıyoruz; bu tolumla oynamayın. Alevileri Türk-Kürt diye ayırmaya, araya fitne sokmaya kalkmayın. Bu ayrımı yapmak belki size yakışır fakat biz eşit yurttaşlık, laiklik, hukuk ve adaletten vazgeçtik. Şuan yaşam hakkıyla uğraşıyoruz. Biz Aleviler yüzyıllardır bedel veriyoruz. Alevi dernekleri olarak bize karşı yapılanlara karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyerek Aydın Adliyesine giden, Aydın Alevi Güç Birliği üyeleri Cumhuriyet Savcılığında internet gazetesi imtiyaz sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.