Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) ve Aydın Marangozlar Odası işbirliğinde esnafların sorunlarının konuşulacağı toplantı düzenlenecek.

AYESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; “Sorunlar var, çözeceğiz. Sanayide faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımızın sorunları oldukça fazla bu sorunları ortadan kaldıracak olan da bizleriz. Özellikle yılsonu itibarıyla işyerlerine yükümlülük getiren ve olmazsa cezai sonuçları olan İşyeri güvenliği işçi sağlığı, Sanayi bakanlığına işyerlerimizin kaydının yapılma zorunluluğu, Yapılandırmada sona gelindi Maliye, SGK ve Bağ-Kur sorunları, yerel ve diğer sorunların görüşülerek kim ne yapması gerekiyorsa yapmasının sağlanmasını çalışacağız” dedi.

Toplantıda ilgili kesimleri bir araya getireceklerini açıklayan Algün, “Toplantımıza ilgili kurumlardan yetkilileri davet ettik. Her kuruma ilgi alanıyla ilgili söz hakkı ve cevap hakkı tanınacaktır. Üyelerimizin toplantıya katılmaları ve yanında çalışan usta ve çırakları da getirmeleri bilgi edinmeleri ve cezalı duruma düşmemeleri bakımında çok önemlidir. Sorunlar hep olacaktır. Ancak var olan sorunları ortadan kaldıracak olan bizleriz. Bizim sorunumuzu bizden başka kimse bilmezse kimse bir şey yapamaz. Biz oda yönetimi olarak üyelerimizin menfaati için bu vb toplantılar yapmaya devam edeceğiz. 18 Aralık 2014 Perşembe günü saat 19.00’da Aydın Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapılacak olan toplantımıza, Üüyelerimiz ve konularla ilgili bilgi edinmek isteyen herkes katılabilir” diye konuştu.