Aydınspor 1923 Spor Kulübü Başkanı Özgür Keskin’in istifa etmesinin ardından gerçekleşen olağanüstü kongrede kulübün yeni başkan Murat Kalaycı oldu.

Aydınspor 1923 Spor Tesisleri’nde düzenlenen kongrenin divan başkanlığını kulübün eski başkanlarından İlhan Günendi yaptı. Başkan Özgür Keskin’in istifa ettiği Siyah-Beyazlı kulüpte genel kurulda Turizmci Murat Kalaycı’nın başkanlığındaki tek liste ile gidildi.

Üye sayısı 501 olan kulüpte genel kurula 282 üye katıldı. İlk toplantıda çoğunluğun sağlandığı bu kongrede Murat Kalaycı başkanlığındaki yeni yönetim oy birliği ile göreve getirildi.

"ŞAMPİYONLUĞA İNANCIMIZ TAM"

Kongreye katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek sözlerine başlayan ikinci başkan Erdal Karakavukoğlu, "Göreve gelmemizin ardından 2014-2015 sezonuna 23 yeni transfer yapıp Teknik Direktörümüz Osman Aktar hocamız ve ekibi ile başladık. Alt yapıdan 4 oyuncumuzu profesyonel yaptık. Takımımızın ilk haftalarda istikrarsız oyunu ve alınan 2 mağlubiyet sonrası teknik heyetimizle karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Yönetim kurulumuz daha sonra Aktar’dan boşalan teknik direktörlüğe Mehmet Akif Başaran ve ekibi ile anlaşma yaptı ve şampiyonluğa olan inancımızla yolumuza devam ediyoruz. Yeni başkanımızın yükü çok ağır, ama bu yolun sonu artık şampiyonluk olsun" dedi.

7 MİLYON TL BORÇ VAR

Kulübün mali tablosu hakkında bilgiler veren Karakavukoğlu, kulübün vergi ve SGK borcunun bulunmadığını ifade ederek, an itibariyle kulübün toplam borcunun 7 milyon 210 bin TL olduğunu söyledi.

"ZEYTİNİN SİYAHI, PAMUĞUN BEYAZI HEPİMİZİN GURURU OLDU"

Futbolun sadece bir oyun değil, ekonomik bir sektör olduğunu belirten yeni başkan Kalaycı, "Modern futbolun temeli 1863 yıllarında İngiltere’de atılmış olsa da kökeni çok daha eskilere dayanan önemli bir spor olup dünyada da yaklaşık 350 milyon sporcu mevcuttur. Milyarlarca insanlar tarafından izlenen ve takip edilen futbol sadece bir oyun değil, büyük bir ekonomik sektördür. Futbol hayatımızda yatsınamaz bir yere sahiptir. Büyük kitleleri peşinden sürükleyen bu spor dalında Aydınımızın da hak ettiği yeri alması hepimizin hayalidir. Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Aydın’ın gelişmesi, ruhen ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesi bizlerin ortaya koyacağı çalışmalarla mümkün olacaktır. Yaşadığımız yeri hiçbir sorumluluktan kaçmadan çalışmalarımıza zaman kaybetmeden başlayacağız. Cumhuriyet ile yaşıt olan takımızın tarihine baktığımızda gün gelmiş hepimizi gururlandırarak sevince boğmuş, gün gelmiş hepimiz üzülmüşüzdür. Ancak değişmeyen tek şey zeytinin siyahı, pamuğun beyazı, hepimizin umudu, onuru, mutluluk kaynağı olmuştur. Geçmişte bu özellikleri bizlere yaşatan malzemecisinden, taraftarına, futbolcusundan, yöneticisine tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aydınspor 1923’ün hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

YENİ OLUŞAN YÖNETİM

Murat Kalaycı başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Erdal Sakallı, Veysel Kılıç, Yusuf Gezici, Mustafa Yaşar, Yüksel Macaroğlu, İbrahim Gürdal, Cengiz Süne, İlhan Aygüneş, Erkan Kacar, Bilal Alhan, Cüneyt Subaşı, Deniz Sarıkan, Metin Başaran ve Niyazi Şanlıdağ.