Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Söke Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolu tartışmaları üzerine bir açıklama yaptı.

Söke OSB’nin bağlantı yolunun yapılması hakkındaki basın üzerinden yapılan tartışmalarda AYSO ve Söke OSB Müteşebbis Heyetindeki oda temsilcilerinin isimlerinin geçmesi nedeniyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığını belirten Yunus Şahin, “Odamızın, Söke OSB olduğu gibi ilimizdeki faaliyet gösteren ASTİM, Ortaklar ve Çine OSB Müteşebbis heyetlerinde de katılımı mevcut olup ilgili Organize Sanayi Bölgelerindeki temsilci seçimi de Odamız Meclis Toplantı Kararı ile yapılmaktadır. Odamızın her ay yapılan Meclis Toplantıları tüm üyelerimize ve basınımıza açık olarak gerçekleşmektedir. Tüm Meclis Toplantılarımızda öncelikle belirttiğimiz hususlar ve hedeflerimiz; üretim, istihdam ve ihracatın arttırılması için çalışmalar yapmak ve özellikle ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerine yerli ve yabancı yatırımcının gelmesini sağlamak olmuştur. Söke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetinde önceki dönemlerde Meclis ve Yönetim Kurulu Üyemiz Levent Candal aynı zamanda Söke Belediyesi Meclis Üyesi olduğu için OSB Müteşebbis Heyetine kendisi Söke Belediyesi temsilcisi olarak atanmış ve yine Meclis ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Küçük de Oda Meclisimiz tarafından atanmıştır. Yeni dönemde de Oda Meclis kararı ile Mehmet Küçük’ün Söke OSB’ deki asil üye görevi aynen devam etmiş Levent Candal, Söke Belediye Meclisi görevinden ayrıldığı için Oda Yedek Üye olarak görevlendirilmiştir. Bu durum temsilcilerimizin ve Meclisimizin oy birliği ile aldığı bir karardır” dedi.

Sanayicilerin siyasi tartışmaların içerisinde olmak istemediğini kaydeden Şahin, şunları söyledi: “Oda Meclisimizin çalışmaları ve Odamız tarafından yapılan faaliyetler her zaman siyaset dışında tutulmuş ve bundan sonra da aynı şekilde davam etmesi Oda Meclis üyelerimizin ortak düşüncesidir. Bizler sanayici olarak ancak bu şekilde çalışırsak ilimiz ve bölgemiz sanayisinin gelişimi için yararlı olacağımıza inanıyoruz. Bu sebeple Organize Sanayi Bölgelerinin yönetim ve çalışmalarında bahsedilen siyasi söylemlerin ne içinde olmak ne de adımızın geçmesini istemiyoruz. Tekrar belirtmek isterim ki, amacımız; ilimiz sanayisinin gelişimi için bir araya gelen tüm kurum ve kuruluşlarla hep birlikte ortak akıl ile hareket etmektir”