Aydın Ticaret Odası(AYTO), Ekonomi Bakanlığı’nın koordine ettiği 12 Kasım’da İzmir’de düzenlenecek Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katılacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenecek foruma Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Kalkınma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan Ticaret Odası Başkanı Konstantinos Mihalos ve 100 civarında Yunan işadamı katılacak. İzmir Kaya Thermal Hotel’de düzenlenecek foruma Yunanistan’dan enerji, kozmetik, gıda, inşaat, gayrimenkul, otomotiv aksesuarları, turizm, danışmanlık, alüminyum, lojistik, tarım, ilaç sanayi, IT, hukuk,giyim, bebek ürünleri, medya, telekomünikasyon, elektronik, kağıt sanayi, geri dönüşüm ve denizcilik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar katılım sağlayacak.

AYGİAD’DA KATILACAK

AYTO’dan yapılan açıklamada Forum’da Türkiye-Yunanistan ikili ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerde beraber yatırım imkanlarının değerlendirilmesi hedeflendiği ifade edilirek, “Forum kapsamında Yunanistan’daki iş ve güncel yatırım fırsatları da detaylı olarak aktarılacaktır. Yunan işadamlarının listesi ve taslak program ekte yer almaktadır. Forum kapsamında simultane tercüme hizmeti verilecektir. AYTO ve AYGİAD işbirliği ile, ikili ekonomik ilişkiler açısından önem taşıyan Forum’a katılım sağlanması hedeflenmektedir” denildi.