Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Basit önlemler hayatı yaşanabilir yapar. Hatta hayatı daha anlamlı kılar” dedi.

Günümüzde ev kazalarının, kaza çeşitleri arasında önemi gittikçe artmakta olup, tüm kazaların %41’i evlerde gerçekleşmekte ve dünyada ev kazaları sonucu her yıl 20 bin kişi ölmektedir. Ev kazaları çoğunlukla önlenebilir olduğunu hatırlatarak, çocuk ölümleri nedenlerinin 5. sırasında ev kazalarının olduğunu belirtti. Önlem almanın önemini defalarca dile getirmenin nedenin hayat olduğunu keşke dememek olduğunu ifade eden Başkan Alıcık “Önlem almak, Nefes almaktır, gelecek yaşantımızı teminat altına almaktır. İşte bu yüzden evimizde çevremizde hayatı daha yaşanabilir basit önlemler alabiliriz. Örneğin kış aylarına girdiğimiz bu günlerde özellikle soba zehirlenmelerine karşı gerekli tedbirlerin alınması gereklidir. Şehrimizde evlerde soba ile ısınan vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine karşı da önlemler alması gerekmektedir. Soba gazı zehirlenmeleri; bilgisizlik, ihmal ve dikkatsizlikten meydana gelmektedir. Her yıl soğukların başlamasıyla birlikte soba gazı(karbon monoksit) zehirlenmelerinde ve bina yangınlarında artış görülmektedir. Soba gazı zehirlenmelerinin önüne geçmek için Sobalar öncelikle tekniğine uygun olarak kurulmalıdır. Mevsim başında soba kurmadan önce borular ve bacalar mutlaka temizlenmelidir” ifadelerini kullandı.

Nazilli belediyesi olarak vatandaşın hayatına ışık tutacak birçok çalışma yaptıklarını, Bunların en önemlilerinden birinin de Model Ev olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “İlçemizde Nazilli Belediyesi tarafından tasarlanarak yapılan Türkiye’nin ilk model evi, Evde düşme ve kazaları önlemek için tasarlanmış bir akıllı evdir. Yürüme destekleyici aparatların olduğu, kapı eşiklerinin, kapıların, banyo ve tuvaletin kaza riskini neredeyse sıfıra indirdiği; özürlülük, yaşlılık, sakatlık vb birçok durumlara karşı özel sistemle kurulan hareketli mutfak dolabına kadar bir çok şey titizlik ve bilim çerçevesinde inşa edilmiştir.. Binlerce vatandaşımız bu Model evimizi ziyaret ederek bilgiler almakta, kendi evlerine uygulamakta ve diledikleri zaman ücretsiz danışmanlık hizmeti almaktadır” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Gençlik ve Spor eski Genel Müdürümüz merhum Sayın Tevfik Sarpkaya’nın da talihsiz bir ev kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak; “Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz. Unutulmamalıdır ki önlemler basit olabilir ama hayat kurtarır. Tüm vatandaşlarımıza kazalardan uzak, güvenli günler dilerken basit önlemler ile hayatlarını yaşanabilir yapmalarını temenni ederim” dedi.