Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi Halk Dansları topluluğunu çalışmaları sırasında ziyaret ederek baklava ikram etti.

2008 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren büyük ilgi gören Nazilli Belediyesi Halk Dansları topluluğu, yurt içi ve yurt dışı festival, bayram ve benzerlerinde Nazilli’yi başarı ile temsil etmesinden dolayı her biri ile ayrı ayrı gurur duyduğunu ifade eden Başkan Alıcık çalışmalar hakkında Nazilli Belediyesi Halk Dansları Genel Koordinatörü Necdet Pekel’den bilgiler alarak çalışmaları izledi.

Bu yıl 8.’inci senelerini dolduran Nazilli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu NABHOT 2014-2015 dönemi için Eylül ve Ekim aylarında yapılan başvurulardan sonra Kasım ayı başında 210 kişi ile yeni dönem çalışmalarına başladı. Çalışmalarına başlayan NABHOT’un çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde Aydın, Teke, Çiftetelli, Silifke, Kırklareli ve Kafkas yörelerine ait oyunların figürlerini öğrendiklerini belirten Nazilli Belediyesi Halk Dansları Genel Koordinatörü Necdet Pekel dallarında uzman 3 yöre eğitmen tarafından hafta içi 2 gün Ahmet Şensan Kültür Merkezinde eğitim verdiklerini belirtti.

Başkan Alıcık, ziyaretinde kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında Nazilli’yi en iyi şekilde temsil ettiklerinden dolayı halk oyunları topluluğuna teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Genç ekibin çalışmalarını izleyen Alıcık’a küçük bir gösteri de sunan gençlere gösterileri sonunda baklava ikram ederek, “Her birinizi ayrı ayrı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Hiçbir maddi çıkar gözetmeden yurt içi ve yurt dışında Nazilli Belediyesini ve Nazillimizi en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Hepiniz ile gurur duyuyorum. NABHOT’a yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.