Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile İlçede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Geçtiğimiz hafta ASKİ Genel Sekreter Yardımcısı Vural Şahbenderoğlu ile Aydın Büyükşehir Daire Başkanları İlçemiz Didim’de Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesinin birlikte ya da Belediyelerin ayrı ayrı yapacağı çalışmaları ve projeleri incelemiş ve denetlemelerde bulunmuştu. Söz konusu ziyaretin içeriğiyle ilgili olarak Haftalık basın toplantısında bilgiler veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Ortak yapılacak projelerle sadece Büyükşehrin yapacağı projeler var. Mevcut şu an yapımı süren Kültür Merkezi için şu ana kadar 900 Bin TL harcanmış. Keşif bedeli ise 3 bin 900 bin TL yani yaklaşık 4 Trilyon; Bununla ilgili görüştük ve nasıl bitirebilirizi ele aldık. Büyükşehir’de bu konuyu çalışıyor” dedi.

“YENİ GARAJ MEVCUT YERE YAPILACAK”

Didim’e yapılacak olan yeni bir garaj için de mevcut garaj yerinde fikir birliğine varıldığını ve yeni garajın mevcut yere yapılacağını kaydeden Atabay, “Bu yer yaklaşık 26 dönümlük bir yer; burada 2 hissenin olduğunu tespit ettik, o konuda çalışmaları Büyükşehir yapıyor. Bu işlemler çözülünce burada çalışma başlayacak. Zaten mevcut garajın durumu ortada; insanlar burayı görünce Didim’e mi geldik diye soruyorlar. Etrafından Pazar yeri, hastane, karşısında İtfaiye var. Trafik anlamında zaten şehrin girdikten 500 metre sonra garaja ulaşılacak. Garaj için başka yerlere de baktık ama yer yok. Bu noktada mevcut yerin güzel olacağını düşünüyoruz” dedi.

“FERİBOT SEFERLERİ YAZ SEZONUNA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞILACAK”

Didim-Akbük arasında Feribot seferiyle ilgili incelemenin de yapıldığını kaydeden Başkan Atabay “Feribot seferlerini sadece Akbük’e direk değil bazı yerlerde duraklar koyarak yapmayı planlıyoruz. Bu sayede çekim merkezleri oluşturmayı planlıyoruz. Hedefimiz bu seferleri yaza yetiştirmek” dedi.

Başkan Atabay, üst yapı çalışmaları noktasında Çamlık ve Efeler Mahallesinde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.