Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Atabay Leros adasına yapacağı ziyaretin gelecek haftaya ertelendiğini belirterek, son yaşanan yağışlardan dolayı ilçe genelinde bazı yerlerde lokal sıkıntıların oluştuğunu, diğer anlamda ilçede sıkıntıların olmadığının söyledi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Atabay Yunanistan’ın Leros adasına yapacağı resmi ziyaretin Leros’taki heyetin Rusya’da acil bir toplantıya katılacak olmaları sebebiyle gelecek haftaya ertelendiğini, hava şartlarının müsait olması durumunda ziyaretin gelecek hafta yapılacağını söyledi.

İlçede etkili olan yağışlar nedeniyle bazı yerlerde lokal olarak sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Atabay, yerinde müdahalelerde bulunarak vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. İlçe merkezinde büyük çapta herhangi bir olumsuz olmadığını söyleyen Atabay son yıllardaki en şiddetli yağışın ilçede etkili olduğunu söyledi.

“YENİ MEZARLIK YERİ”

Didim Şehir mezarlığında yer kalmadığına yönelik iddialarla ilgili de konuşan Başkan Atabay “Şehir Mezarlığımız dolmak üzere; doldu desek yeridir. Yeni mezarlık için çalışmalarımızı sürüyor. Büyük bir alan burası ama biz aciliyet söz konusu olduğundan 4,5 dönümlük bir alanda çalışma başlatacağız. Yeri belirleyip etrafını duvarla örüp, taş döşeyip mezarlık şekline getireceğiz. Çünkü mezarlık sorunu var ve bu süre içerisinde en yakın Denizköy yada Akbük mezarlığına yönlendirmelerde bulunacağız. Yeni mezarlık yeri çalışmalarını 1 yada tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

3. Uluslar arası Didim Zeytin Festivali iyi geçtiğini belirten Başkan Atabay “Bu tür festivaller bir çok kurumun birlikte ortak iş yapma kültürünü arttırdı. Bana göre kalabalık ve güzeldi. Dışarıdan gelenler memnun ayrıldı; 4.sünün daha güzel olacağına inanıyorum.” dedi.