Didim Belediyesi, Kardeş Belediye Projesi kapmasında Muş’un merkeze bağlı Kırköy ile Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar Belediyelerini ziyaret etti.

Yapılan ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay CHP Didim Belediye Meclis üyeleri Ahmet Yılmaz ve Sinan Ceyhan, Muş CHP İl Başkanı İsmail Adanır ve Didim’de yaşayan Muşlu iş adamları katıldı.

Kırköy Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mendeş’i makamında ziyaret eden Başkan A.D eniz Atabay ve beraberindeki grup, daha sonra belde halkıyla bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden, hatıra fotoğrafları çektiren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve Veli Ağbaba ile beraberindekiler daha sonra Sarıpınar Belediyesine geçti. Sarıpınar Belediye Başkanı Deniz Ateş ile makamında sohbet eden grup, burada da vatandaşlarla sohbet etti.

MUŞLU ÖĞRENCİLER DİDİM’E GELECEK

Beldedeki vatandaşların ziyaretlerden dolayı çok memnun olduklarını belirten Milletvekili Veli Ağbaba, Sarıpınar’da yapılacak olan parka ’Barış’, Kırköy’de yapılacak olana ise ’Kardeşlik’ isminin verileceğini söyledi. Bu parkların Didim belediyesinin de desteği ile yaptırılacağını anlatan Veli Ağbaba şöyle konuştu: “İki beldede çocuklarımızın hiçbirinin deniz görmediğini öğrendik. Didim’in nerede olduğunu bilmiyorlar. Kardeş belediye projesi ile 100’e yakın çocuğu Didim’de yazın denizle tanıştıracağız. Didim’deki çocuklar da ilkbaharda Muş’a gelip buradaki ailelere misafir olacak. Kırköy’den yaşlı bir teyzemiz Muş’tan dışarıya hiç çıkmamış. Onu da İzmir’e götüreceğiz. Kadınlarımızı da yine Didim’e götürüp gezmelerini sağlayacağız” dedi.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise yapılan ziyaretin ardından Sosyal Medya hesabından yayınladığı teşekkür metninde ise “Memleketimizdeki tüm çocuklar sevgi barış ve kardeşlik duyguları ile yarınlara büyümelidirler. Memleketimizin doğusu ayrı, batısı ayrı güzellikte ve özelliktedir. Başta Genel Başkan yardımcılarımız Veli Ağbaba ve Bülent Tezcan’a bir kardeşlik köprüsü daha kurmaya vesile oldukları için; Muş-Kırköy’lülere ve Kırköy Belediye Başkanı M.Eşref Mendeş’e ve Sarıpınar’lılara ve Sarıpınar Belediye Başkanı Deniz Ateş’e ve her iki Belediyede görevli tüm Belediye çalışanlarına, Sarıpınar’lılara ve Kırköy’lülere bizlere göstermiş oldukları kardeşlik ve misafirperverlikleri için şahsım, birlikte geldiğimiz Meclis üyelerim ve tüm Didimliler adına teşekkür ederim” dedi.